Inbrekers vluchten van Volendam naar Amsterdam

Algemeen
De politie heeft donderdag 2 januari na een achtervolging twee mannen aangehouden op de Borneokade in Amsterdam.
De politie heeft donderdag 2 januari na een achtervolging twee mannen aangehouden op de Borneokade in Amsterdam. (Foto: archief )

VOLENDAM - De politie heeft donderdag 2 januari na een achtervolging twee mannen aangehouden op de Borneokade in Amsterdam. Zij hadden geprobeerd in te breken in Volendam. Een van hen sprong tijdens zijn vlucht het ijskoude water in.

De politie kreeg rond 20.30 uur een melding over een mogelijke inbraak in een woning aan het Vestaplantsoen in Volendam. De mannen gingen er in een auto vandoor.

Omdat het kenteken bij de politie stond gesignaleerd, werd de auto door agenten in Amsterdam opgemerkt. De inzittenden van de auto gingen er echter vandoor, waarna de achtervolging werd ingezet.

Bij de Borneokade sprongen de verdachten uit de auto en gingen zij te voet verder. Een van de twee mannen sprong in het koude water. Hij is met onderkoelingsverschijnselen uit het water gehaald. Volgens getuigen waren er zo'n tien politieauto's, een politiehelikopter en een boot betrokken bij de achtervolging.

Beide mannen zijn aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bron: Nieuwspartner NH