Als eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam zoomt Kuipers in op verschillende aspecten die zijn verbonden met de wereld van de bemande ruimtevaart.
Als eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam zoomt Kuipers in op verschillende aspecten die zijn verbonden met de wereld van de bemande ruimtevaart. ((Foto: Pixabay ))

Lezing André Kuipers R.K. Nicolaaskerk

EDAM - André Kuipers geeft 21 januari een lezing in de R.K. Nicolaaskerk aan de Voorhaven 124 in Edam. Vanuit zijn ervaring als eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam zoomt hij desgewenst in op verschillende aspecten die zijn verbonden met de wereld van de bemande ruimtevaart. Aanvang 20.00 uur R.K. Nicolaaskerk, Voorhaven 124 in Edam

André Kuipers is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie brak het record van de langste Europese ruimtevlucht tot dan toe. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe.

Na jaren van training in Houston, Moskou, Keulen, Montreal en Tokio werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 voor de tweede keer gelanceerd met een Russische Sojoez-raket. Twee dagen later arriveerde hij in het internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te wonen en te werken. Aan boord was hij niet alleen arts en wetenschapper, maar ook boordingenieur en onderhoudsmonteur. Op 1 juli 2012 keerde André terug en landde met zijn ruimtecapsule in de Kazachse steppe.

André Kuipers spreekt voor een grote diversiteit aan toehoorders, van jong tot oud en met zeer uiteenlopende achtergronden.

Voor deze lezing wordt gewerkt met toegangskaarten. Leden zijn daarover geïnformeerd.

Voor niet-leden zijn kaarten à € 20,- te verkrijgen op woensdag 15 januari 2020 van 12.00 tot 14.00 uur in het Stadhuis, Damplein 1, Edam. Zolang de voorraad strekt!

Meer info via www.nutedam.nl.

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaak t door Rabobank Waterland en omstreken.

Meer berichten