Donderdag 23 januari om 20.00 uur: Cabaret in de kerk!
Donderdag 23 januari om 20.00 uur: Cabaret in de kerk! ((Foto: aangeleverd))

Cabaret in de kerk van Beets

BEETS - In samenwerking met de Paul van Vliet Academie wordt jong cabaret talent gepresenteerd in het kerkje van Beets. Donderdag 23 januari om 20.00 uur is het de beurt aan Hugo van Eck. Na drieëntwintig jaar op deze aarde te hebben rondgelopen heeft Hugo van Eck een hoop geleerd over de wereld. Maar er is en blijft één vraag die hij maar niet beantwoord krijgt: 'Wat is mijn rol in het grote geheel?'

Daarop volgen de vragen als: 'Waar pas ik?' En 'hoe moet ik me houden om alles zo vreedzaam mogelijk te laten verlopen?' Door zijn pogingen deze vraag te beantwoorden is zijn innerlijk veranderd in een soort schaakspel tegen zichzelf. En als je tegen jezelf schaakt, ben je altijd én de winnaar, én de verliezer.

Aan de hand van scherpe conferences en komische liederen gaat Hugo op zoek naar de gulden snede van het menselijk zijn: wat hebben we zelf in de hand, en wat laten we onbewust aan het lot over? Is de bedachte strategie wel altijd de beste? Wat gebeurt er als je die laat varen, en gewoon maar wat doet? Samen met het publiek gaat Hugo op onderzoek uit en hoopt daarbij zichzelf én u een antwoord te bieden.

In het voorprogramma: Noëlle Sakes. Na drie jaar Paul van Vliet Academie zit Noëlle Sakes in het vierde jaar. Dit betekent, dat zij met haar afstudeervoorstelling bezig is. In deze try-out laat zij verschillende dingen uit die voorstelling zien. In mei wanneer zij gaat afstuderen, is het de bedoeling dat zij drie kwartier aan materiaal heeft.

Een belangrijke ondersteunende rol is weggelegd voor Michelle van den Doel. Zij is ook een student aan de Paul van Vliet Academie en zit in het derde jaar.

Noëlle houdt van drama, is altijd op zoek naar de humor ergens van en probeert grenzen te verleggen zoals in deze voorstelling, waar zij een dramatische actrice op de filmset vertolkt.

Donderdag 23 januari om 20.00 uur: Cabaret in de kerk!

Meer berichten