Het Volendams Museum bestaat 45 jaar.
Het Volendams Museum bestaat 45 jaar. ((Foto: Archief))

Geslaagd uitje naar Rijksmuseum voor medewerkers Volendams Museum

VOLENDAM - Vanwege het 45-jarig bestaan van het Volendams Museum nam Erik de Visser namens de directie van Tour & Tickets alle vaste medewerkers en hun partner zaterdag 18 januari mee naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Hij deed dat om hen te bedanken voor hun jarenlange inzet. Museumvoorzitter Wim Keizer verzorgde ter plekke een rondleiding. Ter afronding werd na het museumbezoek een uurtje gezellig samenzijn aangeboden in het sfeervolle bruine café-restaurant De Ster. Het werd een onvergetelijke dag.

Met een T&T dubbeldekker vertrokken de goedgemutste cultuurliefhebbers om 09.30 uur vanaf de AMVO-bushalte naar het Rijksmuseum. Van 10.15 tot 13.30 uur konden ze hun hart kunnen ophalen aan de schitterende bezienswaardigheden in de vele verschillende afdelingen van het Rijksmuseum dat na de jarenlange renovatie een werkelijke positieve culturele gedaantewisseling heeft ondergaan. Met onvergetelijke indrukken, voorbeelden en herinneringen op zak werd het bezoek aan het Rijksmuseum afgerond en vertrok het gezelschap met de tram naar het gastvrije café-restaurant De Ster aan de Martelaarsgracht voor een uurtje borrelen met bittergarnituur.

Waardering

De blijk van waardering van de directie van T&T voor de medewerkers geldt tevens voor bijna de hele Volendammer gemeenschap en de bezoekers uit alle landen van de wereld. Enkele hoogtepunten van de afgelopen 45 jaar zijn onder meer de expositie 'Geboorte, Trouw en Rouw in Volendam' met daaraan gekoppeld '100 jaar fanfarecorps Wilhelmina' en de 'inhuldiging van een neomist op het Doolhof met bruidjes'. Deze historische onderwerpen werden geëxposeerd in levensechte tafereeltjes in alle museumzalen met pas aangekochte unieke schilderijen, honderden foto's, attributen en films uit Volendams Verleden. Ook voor het in 1995 aangebouwde Sigarenbandjesmuseum is een echte trekpleister geworden. Het museum is er trots op dat de hele Volendamse samenleving al 45 jaar zijn steentje bijdraagt aan dit succes.

Onmisbare bijdrage

De opbrengst van de Museumjaarboeken en Premiefoto's hebben in de afgelopen 45 jaar een onmisbare financiële bijdrage geleverd. Samen met de financiële steun van de Stichting Vrienden van het Volendams Museum, de jaarlijkse gemeentelijke subsidie, bijdragen van sponsors, VSB-bank, bedrijfsleven, touringcarbedrijven zoals T&T en betalende bezoekers is iets moois tot stand gebracht. Sinds 2019 is het Volendams Museum schuldenvrij en in bezit van vele onvervangbare aangeschafte kunstschatten. Zonder deze onmisbare medewerking van velen waren de instandhouding en de museumactiviteiten niet mogelijk geweest. Voor onze komende generaties is de kennis van het Volendammer erfgoed en verleden van groot belang. Honderdduizenden bezoekers uit het dorp, de regio en uit alle delen van de wereld hebben er al van kunnen genieten.

De expositie '75 jaar vrijheid in Volendam' wordt zaterdag 7 maart geopend door een oud-verzetsstrijder, vanaf zondag 8 maart zijn bezoekers welkom om deze expositie te bewonderen. De besturen van het Volendams Museum en de Vrienden van het Volendams Museum danken alle vrijwilligers die, in welke vorm dan ook, meegewerkt hebben aan het succes van het museum. De vaste medewerkers en het bestuur krijgen vrijdag 21 februari een gezellig etentje aangeboden.

Meer berichten