Simone Veenis in de kerk van Beets

Algemeen
Simone Veenis.
Simone Veenis. (Foto: aangeleverd)

BEETS - In samenwerking met de Paul van Vliet Academie wordt er een nieuw cabaret-talent gepresenteerd op elke vierde donderdag van de maand in de kerk van Beets. Deze keer staat donderdag 27 februari om 20.00 uur Simone Veenis met 'Dans met me' op het programma.

Simone's leven is een vreemde dans, een 'hink-stap-sprong' van drie stappen vooruit en twee achteruit: als het ene goed gaat is het andere alweer een probleem.

Haar zieke man, haar avonturen met daten, haar saaie baan, de kinderen die maar niet uit willen vliegen, dit alles behandelt zij met veel humor in deze rijke voorstelling. Met haar wat vreemde zangstem, waar het leven overheen is gegaan, brengt Simone haar mooie, Bertolt Brecht-achtige teksten.

Simone Veenis (58) studeerde in juni 2019 af aan de Paul van Vlietacademie in Den Haag. Ze houdt van schrijven en is nog op zoek is naar een passende carrière. Misschien in het onderwijs, als docent Nederlands? Tips zijn welkom. Tot voor kort was zij redacteur bij een overheidsinstelling, nu is Simone taalmaatje en begeleider bij een leerwerkbedrijf. Ze woont in Leiden met haar man en twee volwassen kinderen.

In het voorprogramma staat Michelle van den Doel. Zij zit momenteel in het derde jaar van de kleinkunstopleiding aan de Paul van Vliet academie. Zij heeft al vanaf zesjarige leeftijd de droom om op de planken te staan. Die droom is ze nu aan het verwezenlijken.

Op het toneel houdt zij zich bezig met thema's waar zij in het dagelijks leven haar hoofd over breekt. Vragen als 'Ben ik wel een goed mens?' 'Wat is de definitie van goed en kwaad?' 'Als ik elke dag mijn afval scheid, en dan toch met het vliegtuig op vakantie ga, ben ik dan een slecht mens of gaat het om mijn goede intentie?'
Door in de antwoorden de extremen op te zoeken zoekt zij op komische wijze samen met het publiek naar de wijsheid. Maar heeft iemand de wijsheid in pacht?

Toegang € 7,50, donderdag 27 februari 2020 aanvang 20:00 uur, kerk open om 19:45 uur. Beets 51 in Beets. Zie ook www.kerkbeets.nl