Eendracht Maakt Macht-leden Marcel de Groodt en Layla van den Brandt zijn zondag 1 maart om 12.00 uur te gast in het radioprogramma Muziek van de Straat.
Eendracht Maakt Macht-leden Marcel de Groodt en Layla van den Brandt zijn zondag 1 maart om 12.00 uur te gast in het radioprogramma Muziek van de Straat. ((Foto: aangeleverd))

Muziek van de Straat

EMM te gast in Muziek van de straat

EDAM-VOLENDAM - Eendracht Maakt Macht-leden Marcel de Groodt en Layla van den Brandt zijn zondag 1 maart om 12.00 uur te gast in het radioprogramma Muziek van de Straat. Er wordt gesproken met hen over het wel en wee binnen de toneelvereniging in Middelie en uiteraard vertellen zijn meer over de voorstelling 'En eentje zag ze vliegen'.

Eendracht Maakt Macht (EMM) is opgericht in 1871 en is daarmee wellicht de oudste nog bestaande vereniging van Middelie. Met een betrekkelijk kleine groep spelers brengt EMM toneelstukken met een verhaal. Dit jaar is gekozen voor het stuk 'En eentje zag ze vliegen', een Nederlandstalige bewerking van 'One flew over the cuckoo's nest'. Het stuk gaat over McMurphy, een man met een aardig strafblad, die opnieuw in de problemen is geraakt. Hij wordt opgenomen in een psychiatrische instelling die met ijzeren vuist wordt geleid door de tirannieke hoofdverpleegster Ratched. McMurphy's komst verstoort haar regime. Samen met de medepatiënten weet hij de boel aardig stelten te zetten.

Muziek van de Straat, gepresenteerd door Richard Torenstra, Monique Bonneveld en Björn Hekke is iedere zondag tussen 12:00 en 14:00 uur te beluisteren bij RTV L.O.V.E.: Ether 106.6FM, Kabel 89.0 FM of via de Livestream op www.rtvlove.nl.

Meer berichten