Vergeet me niet

Algemeen
SMD steekt mensen een hart onder de riem met een klein presentje.
SMD steekt mensen een hart onder de riem met een klein presentje. (Foto: aangeleverd)

EDAM/VOLENDAM - Door de aangescherpte maatregelen rondom het Coronavirus, moeten veel mensen thuis blijven. Niet iedereen heeft een netwerk waardoor veel mensen alleen thuis komen te zitten. Om deze mensen een hart onder de riem te steken, deelt de Stichting Maatschappelijk Dienstverlening (de SMD) een presentje met kaart uit aan inwoners uit de gemeente Edam-Volendam.

Het idee is ontstaan om samen met vrijwilligers kaartjes te maken en deze, met een presentje, te versturen naar de mensen die een beetje extra aandacht kunnen gebruiken in deze tijden. Afgelopen week heeft de SMD naar haar netwerk een mail verstuurd met een oproep om mensen die weinig tot geen netwerk om zich heen hebben op te geven voor een presentje. Er zijn 30 mensen uit de gehele gemeente aangemeld voor het presentje. De presentjes worden als verrassing aankomende week, uiteraard met gepaste afstand, bij de mensen langs gebracht.

De overige presentjes en kaartjes worden naar de verzorgingstehuizen in Oosthuizen, Edam en Volendam gebracht.

Op deze manier hoopt de SMD de mensen een hart onder de riem te steken in deze gekke tijden. Naast de presentjes kunnen alle mensen die vragen hebben contact opnemen met de SMD via 0299-391507. Zij zijn iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 te bereiken. Kan je geen boodschappen meer doen? Of heb je behoefte om telefonisch met iemand te praten, neem contact op met SMD. Ook kunt u al uw vragen mailen naar wijksteunpunt@smdzw.nl.

De SMD is een organisatie voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Iedereen moet mee kunnen doen. Daartoe stimuleert, ondersteunt en helpt de SMD jongeren, volwassenen, senioren en gezinnen die even vastlopen of op zoek zijn naar contact, dagbesteding of professioneel advies. De dienstverlening is gratis voor de inwoners van Edam-Volendam. De SMD heeft het volgende aanbod in de gemeente Edam-Volendam: Sociaal juridische dienstverlening, cliëntondersteuning, mantelzorgondersteuning, algemeen maatschappelijk werk en georganiseerde burenhulp.

De dames van het WSP, vlnr Melissa van As, Sabine Van Lingen, Celine Biersteker.