Speeltuin De Speelderij verruimt de openingstijden

Algemeen
Spelen kan weer met reguliere openingstijden bij speeltuin de Speelderij.
Spelen kan weer met reguliere openingstijden bij speeltuin de Speelderij. (Foto: Pexes)

VOLENDAM - Naar aanleiding van de ervaringen van de eerste weken open in coronatijd heeft de Speelderij besloten de speeltuin met ingang van maandag 8 juni weer volgens de normale openingstijden open te stellen.

Bij de speelregels gaan er een aantal wijzigingen optreden, dit gelet de ervaringen tot nu toe. Deze wijzigingen zijn kort samen gevat:

Er mogen 30 in plaats van 20 begeleiders gelijktijdig naar binnen. Toileten blijft gesloten, maar in geval van nood kunnen de bezoekers de sleutel afhalen bij de beheerders. Dit onder voorwaarde dat ze zelf het toilet schoonmaken na gebruik. Kinderen mogen dan onder begeleiding van hun begeleider naar het toilet.

Abonnement verkoop is nog steeds alleen door overmaken van het geld. Informatie hierover staat op de website van de speeltuin www.speelderij.nl. Mensen die nog geen abonnement hebben opgehaald kunnen deze ophalen tijdens openingstijden. Het abonnement kan contactloos overgegeven worden door het contactloos over te geven of door de grijper te gebruiken dat in het beheerdersgebouw staat. Begeleiders mogen met hun kinderen door de speeltuin heen maar krijgen het dringende advies de speeltoestellen zelf niet aan te raken.

Deze regels zijn streng, maar noodzakelijk ter bescherming van onze bezoekers maar ook vooral ter bescherming van alle vrijwilligers.

Voorlopig is nog geen verkoop van abonnementen en consumpties bij de speeltuin zelf. Ook blijft de speeltuin alleen toegankelijk voor mensen die een abonnement hebben.

Informatie

Voor meer informatie over Speeltuin De Speelderij, aanmelding als vrijwilliger, de mogelijkheid tot sponsoring en wat al niet meer, Ria Uitentuis, tel. 0299-372819 of Hans Schoorl, tel. 06-26990429. Kijk voor meer informatie ook op www.speelderij.nl of stuur een mail naar info@speelderij.nl.