Bloemen als alternatief protest tegen coronamaatregelen

Algemeen
Bloemen voor het gemeentehuis in Volendam.
Bloemen voor het gemeentehuis in Volendam. (Foto: Ingezonden Groot-Waterland.nl)

REGIO - Op verschillende plekken werden gisteren bloemen gelegd als protest tegen de coronamaatregelen. Het is een alternatief voor de demonstratie die gisteren op het Malieveld in Den Haag zou zijn. Burgemeester Remkes verbood afgelopen vrijdag deze demonstratie.

Ook een demonstratie in Amsterdam van organisatie ‘Viruswaanzin’ die gisteren zou plaatsvinden, mocht niet doorgaan.

Daarom riep de organisatie op om een bloemen neer te leggen bij het plaatselijke gemeentehuis en de vlag halfstok te hangen. “Veel mensen vinden het een heel bijzonder idee om een wake te brengen aan de bestuurders van dit land. Om ze terug te brengen naar de democratie”, zegt één van de intiatiefnemers van ‘Viruswaanzin’ in een video op Facebook.

Onder meer in Hoorn, Purmerend, Huizen, Amsterdam en Edam-Volendam gaven mensen gehoor aan de oproep en legden ze bloemen neer bij het gemeentehuis.

Onrust in Den Haag

Ondanks het verbod kwamen er gisteren toch demonstranten naar Den Haag. Burgemeester Remkes gaf daarop toch toestemming voor een korte demonstratie. Later werd het erg onrustig in Den Haag en braken er rellen uit bij het centraal station. De politie heeft een waterkanon ingezet om demonstranten van het Malieveld te krijgen.

Bron: NH Nieuws