Hoge betrokkenheid plan 'De Botter'

Algemeen
Plannen 'De Botter' voorgelegd aan omwonende.
Plannen 'De Botter' voorgelegd aan omwonende. (Foto: aangeleverd)

EDAM - Dinsdag 7 juli jl. was er een informatieavond voor omwonenden met betrekking tot de plannen van 'De Botter'. Alle 160 omwonende waren uitgenodigd. 50 van de genodigde waren bij de bijeenkomst aanwezig, en 36 van deze aanwezige hebben een vraag gesteld tijdens de bijeenkomst. Omwonende konden tot zaterdag 18 juli jl. hun vragen en reacties nog insturen.

De meeste vragen gingen over de veiligheid in de straat, de veiligheid van de kinderen op de nabijgelegen school en over de hoeveelheid woningen die er volgens het voorgestelde plan zouden moeten komen.

Omwonende worden intensief bij dit project intensief betrokken. De gemeente heeft dit als expliciete voorwaarde gesteld. Er moet een plan zijn met veel draagvlak. Een project waar iedereen zich in kan vinden.

Het plan

Het plan is om de locatie van de voormalige school 'de Botter' een nieuwe bestemming te geven. Projectontwikkelaar Van Wijnen wil op de plek van de oude basisschool 28 eengezinswoningen realiseren. Dat betekent dat het schoolgebouw wordt gesloopt en hier nieuwe huizen gebouwd worden. Het plan krijgt de naam De Botter.

De Botter

Met het plan realiseren zij 28 eengezinswoningen. De woningen worden verhuurd aan mensen met een middeninkomen. Hiermee wordt voorzien aan de vraag naar middeldure huurwoningen in de gemeente Edam-Volendam.

De woningen zijn verdeeld over drie woonblokken. Blok West telt vijftien rijwoningen waarvan de tuinen grenzen aan het water. Daartegenover ligt Blok Oost met acht rijwoningen. En Blok Noord bestaat uit vijf rijwoningen. De woonblokken staan naar elkaar toe waardoor De Botter een knus hofje wordt.

De woningen worden uitgevoerd als twee lagen met een kap. Mede door de variatie in architectonische verschijningsvorm voegt het plan zich goed samen met de huidige wijk. De eengezinswoningen krijgen een Fijn Wonenlabel. Hierdoor zijn de bewoners van De Botter straks gegarandeerd van een comfortabele woning die voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen. Zo zijn de huizen energiezuinig, gasloos en helemaal klaar voor de toekomst.

Mobiliteit en parkeren

Van de 28 nieuwbouw woningen krijgen er 22 een parkeerplek op eigen terrein. Daarnaast komen er nog 27 openbare parkeerplaatsen in het hofje. Hiermee worden auto in het straatbeeld beperkt.

Planning

De komende weken worden de plannen met de gemeente afgestemd. Het plan zal verder worden uitgewerkt en er zal een bestemmingsplan worden gemaakt.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda