Nieuw persoonlijk record voor Jessica Schilder

Algemeen
Jessica tijdens het kogelstoten.
Jessica tijdens het kogelstoten. (Foto: aangeleverd)

VOLENDAM - Jessica stootte vorig weekend een nieuw officieel persoonlijk record van 18.14 meter tijdens internationale topwedstrijd in Osterode am Harz in Duitsland. Hiermee behaalde Jessica belangrijke punten om zich voor de olympische spelen 2021 te kunnen kwalificeren.

Jessica droomt van de olympische spelen

De makkelijkste manier om je voor de olympische spelen te kwalificeren is om de afstand van 18.50 meter te stoten. Jessica kwam met twee van de drie pogingen tijdens de afgelopen wedstrijd in de buurt van deze afstand. De schatting is dat deze stootte rond de 18.30 meter waren. Helaas waren deze twee stootte ongeldig omdat Jessica over de balk terecht kwam. Toch is Jessica erg tevreden. 'Na lange tijd geen officiële meetmomenten is dit wel heerlijk gevoel.’ Met deze prestatie stijgt Jessica naar de 4e plek op de ranglijst allertijden van Nederlandse kogelstootsters.

Oude record van 17.61 meter

Jessica doet het erg goed, helemaal gezien haar jonge leeftijd van 21 jaar. In haar leeftijdscategorie, onder de 23 jaar, staat zij op Europees niveau op nummer 1. Een hele prestatie. Eind augustus is er weer een Nederlandse Kampioenschap kogelstoten waar ze zich momenteel op aan het voorbereiden is. Daarnaast traint ze met name om zich voor de olympische spelen te kunnen kwalificeren.

'Het is mijn grootste droom om met de olympische spelen mee te kunnen doen, als het volgend jaar niet lukt, hoop ik het in 2024 nog eens te proberen.' Aldus Jessica. 'Ik kies er bewust voor om niet naar de dijk te gaan.'

'Dat er een mogelijkheid is om naar de Olympische spelen te gaan komt met name door de sponsoring van Ringen om Volendam. Zo heb ik een auto in bruikleen om naar trainingen in wedstrijden te rijden. Zomers train ik zes keer, en 's winters train ik negen keer per week bij AV Hera in Heerhugowaard. Dit scheelt mij 1,5 uur reistijd per dag. Ringen om Volendam zorgt voor alle mogelijke begeleiding. Zij regelen een fysiotherapeut, een mental coach, een sportmasseur en bij wedstrijden zorgen zij dat het vervoer en verblijf geregeld is zodat ik mij volledig op de wedstrijd kan focussen' aldus Jessica.