Beemster picknick bij 't Zuivelhuisje in Katwoude

Algemeen
Het Brabantse gezin was vorig weekend al van de Beemster Picknick aan het genieten bij 't Zuivelhuisje in Katwoude.
Het Brabantse gezin was vorig weekend al van de Beemster Picknick aan het genieten bij 't Zuivelhuisje in Katwoude. (Foto: aangeleverd)

KATWOUDE - Van 17 juli tot 5 september is het mogelijk om op vrijdags en zaterdags te picknicken bij 't Zuivelhuisje in Katwoude. Een leuk uitje voor de hele familie. Beemster kaas heeft dit initiatief samen met een aantal enthousiaste veehouders uit haar coöperatie opgezet. 't Zuivelhuisje in Katwoude is een van de deelnemers.

Picknicken bij de boer

't Zuivelhuisje heeft vorig weekend al een handjevol mensen mogen ontvangen, die allen zeer te spreken waren over deze unieke ervaring. 'Zaterdag was er een gezinnetje uit Brabant die een dagje in de omgeving ging fietsen. Zij zaten tussen de konijntjes in de weide en keken uit op de schapen en kalfjes' aldus Diana Willig, boerin en eigenaresse van 't Zuivelhuisje.

'Men hoeft niet per definitie bij ons op het erf te blijven, je kan de picknicktas ook meenemen en al het lekkers ergens anders nuttigen. Dit deed een stel afgelopen vrijdag tijdens hun fietstocht. Al is het, met name met kinderen wel leuk om na de picknick nog op het de boerderij rond te lopen. Iedereen mag over de boerderij rondlopen en zelf een kijkje nemen bij de koeien in de stallen.'

De picknick bestaat uit heerlijke broodjes met Beemster kaas, sapjes, eigen gemaakte yoghurt, vers fruit en meer. Alles wordt vers bereid door een cateraar.

Boeren uit Katwoude, Heerhugowaard en Uitgeest doen mee aan het initiatief en stellen daarbij een stuk weiland open om heerlijk in te picknicken. Boerin Diana Willig uit Katwoude is enthousiast. “Op deze manier zetten wij de Beemster kaas producten op een leuke manier op de kaart, en het is gewoon gezellig in onze wei. Mocht je zelf een leuke locatie weten voor de picknick, dan kun je de tas ook alleen komen ophalen”.

Het picknicken in de wei heeft alles te maken met de trend van lokaal kopen bij de boer, die momenteel volop in gang is. “Mensen willen graag weten waar hun eten vandaan komt en dichter bij de bron dan op het boerenerf kun je niet komen. Op de picknick locaties zijn ook boerderij winkels aanwezig waar de boeren, diverse varianten Beemster kaas en allerlei soorten lokale producten zoals melk, eieren, zelfgemaakte yoghurt, verse vruchtensappen, groenten en honing verkopen. Het picknicken is een mooi en logisch gevolg van deze trend en past mooi bij de boerderij winkels.” Aldus de Beemster organisatie.

't Zuivelhuisje is anderhalf jaar geleden geopend. Drie maanden geleden hebben zij ook een automaat waar verse, rauwe, volle melk getapt kan worden. Hier maken zij hun verse yoghurt van, die bij de picknick geleverd wordt. Naast de tap staat een automaat met verse yoghurt en Beemsterkaas. Allemaal heel gezond, en lekker.


Eet lekkers van eigen land, samengesteld door locale cateraars.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda