FC Volendam onderuit tegen Vitesse

Algemeen
 0-5 nederlaag voor de Volendammers.
0-5 nederlaag voor de Volendammers. (Foto: FC Volendam)

VOLENDAM - FC Volendam trad op een zonovergoten zondagmiddag aan tegen Eredivisionist Vitesse. Na een 0-1 ruststand, eindigde het duel in een 0-5 nederlaag voor de Volendammers.

De Volendammers begonnen niet al te best aan de wedstrijd. Na acht minuten al kreeg Vitesse een penalty. Oussama Darfalou schoot de bal vanaf elf meter achter Nordin Bakker. Vervolgens wisten de mannen van Wim Jonk de druk op Vitesse aardig op te voeren. Na een kwartier spelen kreeg Volendam een aardige mogelijkheid om de score gelijk te trekken. De kans stokte echter, omdat Nick Doodeman buitenspel stond. Een kleine tien minuten later kon Martijn Kaars gelijkmaken, maar hij tikte de bal rakelings naast het Arnhemse doel.

Teenlengte

Na de wateronderbreking bleef Volendam het doel van de visite opzoeken. Zo kwam Kaars na een halfuur spelen net een teenlengte tekort op een goede voorzet van Doodeman. De buitenspeler wist vlak voor de theepauze de spits opnieuw te vinden, maar opnieuw wist Kaars het doel niet te vinden en schoot hij over het Arnhemse doel.

Na rust bracht trainer Wim Jonk een aantal nieuwe namen, maar was het Vitesse dat gelijk toesloeg. Huisman werkte de 0-2 binnen een minuut achter Roggeveen. Zo’n vijf minuten later sloegen de Arnhemmers opnieuw toe. Openda was ditmaal de maker van een doelpunt, waarmee hij voor de 0-3 tekende. Uit een hoekschop wist hij Roggeveen bij de tweede paal te verschalken. Openda wist een kwartier voor tijd weer raak te schieten. Precies vijf minuten later tekende Thomas Bruns voor de 0-5 eindstand. Dyllandro Panka kwam namens FC Volendam nog dichtbij, maar zijn inzet verdween rakelings langs het doel van Vitesse.

De eerstvolgende wedstrijd voor FC Volendam is de jubileumwedstrijd tegen RKAV Volendam. Publiek mag bij deze wedstrijd aanwezig zijn, daarover volgt aankomende week nieuwe informatie.