Edams mannenkoor Excelsior start repetities

Algemeen
Edams mannenkoor Excelsior start weer op anderhalve meter.
Edams mannenkoor Excelsior start weer op anderhalve meter. (Foto: aangeleverd )

EDAM - Het Edams mannenkoor Excelsior start weer met de repetities op donderdagavond. Normaal gesproken vinden de repetities plaats in de Hulpkerk maar vanwege corona wordt er gerepeteerd in de Grote kerk aan de Kerkstraat in Edam. Tijdens de repetities wordt er anderhalve meter afstand gehouden. Heeft u thuis moeten werken en mist u de sociale contacten? Kom vrijblijvend langs, sfeer proeven en zing mee met het mannenkoor. In het voorportaal van de kerk staan ontsmettingsmiddelen en er is een looproute.

Voor aanvang van de repetities is er koffie want het sociale gebeuren is voor het koor erg belangrijk. Vervolgens wordt er gestart met een half koor en er wordt gezongen in stemgroepen . De tenoren 1 en 2 zingen van 19.45 uur tot 20.45 uur en de baritons en bassen van 21.00 uur tot 22.00 uur.

Jubileumjaar 2021

In 2021 bestaat het koor 100 jaar. Excelsior begint nu met het instuderen van nieuwe werken naast het bestaande repertoire van Duitse-, Franse-, Russische- en Italiaanse liederen. Er wordt vierstemmig gezongen.Er staan, in het jubileumjaar 2021, diverse concerten gepland zoals een optreden met een Kletzmer orkest in de Grote Kerk van Edam maar ook een korendag waar verschillende koren aan mee werken.

Als blijkt dat corona onder controle is gaat het gehele koor weer tegelijk repeteren in de Hulpkerk te Edam van 20.00 tot 22.00 uur.

Meer informatie over het koor zie www.edams-mannenkoor-excelsior.nl