Oecumenische Viering Grote Kerk Edam

Algemeen
N.a.v. de nationale vredesweek houdt de Raad van Kerken een  oecumenische viering rond het thema ‘Vrede verbindt verschil’.
N.a.v. de nationale vredesweek houdt de Raad van Kerken een oecumenische viering rond het thema ‘Vrede verbindt verschil’. Foto: Pixabay.

EDAM -  De Raad van Kerken Edam-Volendam houdt aanstaande zondag 27 september om 10.00 uur een oecumenische viering rond het thema ‘Vrede verbindt verschil’, naar aanleiding van de nationale vredesweek, de actieweek voor vrede van PAX. Al meer dan vijftig jaar laat men in de nationale vredesweek  zien dat we vredig met en naast elkaar kunnen leven. De nationale vredesweek is 19 tot en met 27 september. 

Grote veranderingen beginnen vaak klein. In onze eigen straat en buurt. Samen met scholen en studieverenigingen, kerken en moskeeën, boekhandels, bibliotheken en gemeenten zetten we vrede op de kaart. In het hele land worden er honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van maaltijden tot masterclasses, van vieringen tot debatten. Honderden verschillende lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek. 

In de Grote Kerk in Edam gaan dominee Hans Reedijk en diaken Henk Bak voor in de oecumenische viering die wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Edam-Volendam in samenwerking met de Protestantse Gemeente te Zeevang en Oudendijk. Iedereen is welkom. In de viering wordt rekening gehouden met de voorzorgsmaatregelen van het RIVM.