Start vervanging Kwadijkerbrug

Algemeen
Kwadijkerbrug.
Kwadijkerbrug. (Foto: aangeleverd)

PURMEREN/KWADIJK - De aannemerscombinatie Gebr. Beentjes GWW BV & Hillebrand BV start half oktober, in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), met de vervanging van de Kwadijkerbrug in Kwadijk/Purmerend. De huidige brug voldoet niet meer aan de veiligheidseisen. De werkzaamheden duren tot en met maart 2021.

De Kwadijkerbrug is gelegen over de Purmerender Ringvaart, in de gemeente Purmerend en Edam-Volendam. De brug verbindt de Kwadijk (gemeente Edam-Volendam) met de Purmerdijk (gemeente Purmerend) en is een belangrijke schakel in de ontsluiting van het gebied.
OmleidingsrouteHet verkeer en ook het landbouwverkeer kan gedurende de afsluiting gebruik maken van de omleidingsroute over de N244. Fietsers kunnen omrijden via de noordkant (Middelie) of via de Kogerdijk, over de fietsbrug (Kogerbrug) aan de zuidkant. Er worden extra veiligheidsvoorzieningen getroffen en de route wordt voorzien van bebording.
Vanaf het moment dat de brug in aanbouw is, wordt de locatie afgesloten voor het vaarverkeer. Dit wordt tijdig aangegeven met borden. Meer informatie over het project: www.hhnk.nl/vervangen-kwadijkerbrug.