Week van de Mediawijsheid in de Bibliotheek

Algemeen
Denise Bontje van MediaSmarties.
Denise Bontje van MediaSmarties. Foto: aangeleverd

EDAM-VOLENDAM - Tijdens de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november 2020) zijn er activiteiten in de bibliotheken waar iedereen zelf kan uitvinden wat gezond media gebruik is. Er zijn inloopmiddagen waar ouders en kinderen kunnen kennismaken met verrassende apps en de Bibliotheek Robot (Biebbot).

In de Bibliotheek kunnen ouders samen met hun kind nieuwe en betrouwbare apps en programmeer spelletjes uit proberen. Ook staat de nieuwe medewerker van de Bibliotheek, de Biebbot klaar voor een onvergetelijke ontmoeting. Deze inloopmiddag wordt in Volendam gehouden op maandag 9 november van 15.30 – 16.30 uur in de Bibliotheek Volendam en op vrijdag 13 november in de bibliotheek van Edam. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Webinar gezond mediagebruik

Voor ouders van kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar organiseert de Bibliotheek een webinar over gezond media gebruik. Denise Bontje van het online platform Mediasmarties vertelt hoe belangrijk het is dat kinderen een gezond media menu krijgen voorgeschoteld en geeft tips die passen bij de wereld van het kind.

Dit webinar kan zowel thuis als live in de Bibliotheek Purmerend gevolgd worden. Aanvang is op woensdag 11 november van 20.30 – 21.30 uur en aanmelden kan via www.bibliotheekwaterland.nl. Deelname is gratis.

Check voor het bezoek aan de Bibliotheek de meest recente corona maatregelen op www.bibliotheekwaterland.nl

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda