NH Radio-coryfee June levert voedselbanken ruim 20.000 euro op

Algemeen
June Hoogcarspel
June Hoogcarspel (Foto: NH Radio )

REGIO - NH-radiopresentatrice June Hoogcarspel heeft met de inzameling van de groene (vega) kaartjes van de Postcodeloterij maar liefst € 20.237,50 heeft opgehaald. Nooit eerder heeft een radiostation zoveel kaartjes van de postcodeloterij ingezameld. De opbrengst van het initiatief komt geheel ten goede aan de voedselbanken in Noord-Holland.

Afgelopen week kregen alle leden van de Postcodeloterij één of meerdere groene kaartjes. De vouchers vertegenwoordigen een waarde van € 12,50 aan vegetarische producten. June riep in haar NH Radio-programma 'June tot Twaalf' op om de waardebonnen op te sturen naar de studio. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. Vanmiddag zullen June en haar team van radiomakers de kaartjes gaan verzilveren, boodschappen doen en alles afleveren bij het distributiecentrum van de Noord-Hollandse voedselbanken.

June zegt hierover: "Ik ben ongelofelijk onder de indruk van wat er gebeurd is, ondanks alle corona-perikelen. NH Radio heeft in zo'n korte tijd nooit eerder zoveel post ontvangen. We hebben onze provincie weer op z'n kop gezet. Een paar jaar geleden mocht ik 3 jaar achter elkaar de spil zijn van onze acties voor de voedselbanken in onze provincie. Al die herinneringen kwamen weer boven. Met deze actie hebben we in ruim een week tijd een indrukwekkend resultaat neergezet. Ik ben trots op iedereen die meegedaan heeft! Ik droom voorlopig van groene kaartjes en stapels enveloppen. Ik zal het missen maar kijk vol trots naar dit resultaat".

June is met haar programma 'June tot Twaalf' te volgen op NH Radio van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.