Restaurant De Koe in Volendam 40 jaar lid van KHN

Algemeen
Op de foto v.l.n.r. Voorzitter KHN Edam-Volendam Jan Zwarthoed, eigenaar Piet Jonk en KHN-regiomanager Ivo Berkhoff
Op de foto v.l.n.r. Voorzitter KHN Edam-Volendam Jan Zwarthoed, eigenaar Piet Jonk en KHN-regiomanager Ivo Berkhoff (Foto: aangeleverd)

VOLENDAM - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is trots op restaurant De Koe in Volendam, dat al 40 jaar lid is van de grootste branchevereniging voor de horeca. Restaurant De Koe bestaat al sinds 1922 en de huidige eigenaar Piet Jonk nam het bedrijf in 1976 over van Manus Runderkamp. Jan Zwarthoed, voorzitter KHN Edam-Volendam, overhandigde een oorkonde, een mooie bos bloemen en een fles bubbels aan de eigenaren Piet en Pieter Jonk .

Piet Jonk werd in 1976 eigenaar van restaurant De Koe. “Ons bedrijf is sterk geworden door zich te concentreren op de ‘klassieke’ toerist en vakmensen in de branche.”

Piet Jonk startte zijn horecacarrière in zijn jeugdjaren toen de meeuwen de in het IJsselmeer gegooide etensresten nog opaten. Hij begon als barman bij Hotel Spaander en werd daar daarna adjunct-directeur. Piet wist zaken ‘aan de man te brengen’ zoals jenever Talent van Bols.

KHN Edam-Volendam

Piet Jonk is samen met de heren Frielink en Van den Hoogen oprichter van KHN Edam-Volendam en stond daarmee aan de wieg van de samenwerking van de horeca in Edam-Volendam. In 1976 nam Piet het besluit om tegenover hotel Spaander restaurant De Koe te starten. Piet had destijds al door dat je met een goed-ogend bedieningsteam grotere kans hebt op de komst van de touringcarchauffeurs en gidsen die in Volendam werken. Restaurant De Koe heeft een enorm netwerk opgebouwd in aan het toerisme verbonden beroepen.

Toekomstbestendig

Sinds een jaar of zeven is zoon Pieter in het bedrijf actief en samen nemen vader en zoon de belangrijkste besluiten. Op dit moment ondergaat het bedrijf een fikse verbouwing om de fundering op orde te krijgen en de efficiency in het bedrijf te verbeteren; er komt een nieuwe keuken, een goederenlift en betere werkruimten. De verbouwing moet eind april klaar zijn. In de loop der jaren is de capaciteit van restaurant De koe ongeveer verdubbeld en wordt het nu klaar gemaakt om ook de toekomst aan te kunnen.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda