Wie wordt de Dichter des Waterlands?

Algemeen
Iedereen uit Edam-Volendam en Zeevang kan meedoen.
Iedereen uit Edam-Volendam en Zeevang kan meedoen. (Foto: Pixabay)

EDAM-VOLENDAM - Nederland heeft een dichter des Vaderlands en binnenkort heeft de gemeente Edam-Volendam een Dichter des Waterlands. De gemeente Edam-Volendam hecht veel waarde aan het zichtbaar maken van Kunst & Cultuur en het talent van makers en kunstenaars binnen de gemeentegrenzen. Daarom wordt er in samenwerking met Bibliotheek Waterland een Dichter des Waterlands geworven.

Met ingang van 1 maart 2021 zal de verkozen Dichter des Waterlands voor een jaar worden aangesteld om het podium te beklimmen. Plekken in de omgeving of dagelijkse gebeurtenissen kunnen op eigen wijze en met artistieke vrijheid onder de aandacht worden gebracht met zelfgemaakte poëzie. Het thema waarmee de eerste Dichter des Waterlands mag werken is: “Wie ben jij in deze tijd en plaats?” Een thema waarbij de huidige (corona) crisis een rol zou kunnen spelen. Iedereen uit Edam, Volendam of Zeevang kan meedoen.

Ook jonge dichters, tussen de 12 en 18 jaar oud, kunnen meedoen. Uit deze inzendingen worden uiteindelijk 3 jongeren gekozen die de jeugd in Edam-Volendam een stem gaan geven.

De werving van de Dichters start tijdens de landelijke campagne van de Week van de Poëzie op donderdag 28 januari 2021. Inschrijven kan tot en met maandag 22 februari 2021. Wijze van aanmelden, voorwaarden en meer informatie zijn te vinden op www.dichterdeswaterlands.nl. In de eerste week van maart wordt bekend gemaakt wie de Dichter des Waterlands en de 3 jongere Dichters des Waterlands zullen zijn.