SG De Triade driemaal uitgeroepen tot superschool in onderzoek Elseviers Weekblad

Algemeen
Afbeelding
SG De Triade: superschool. (Foto: Suzan Vermeulen)

REGIO - De Triade in Edam werd onlangs door Elsevier Weekblad uitgeroepen tot beste vmbo-school in Noord-Holland voor de onderwijsvarianten basis, kader en gemengde leerweg. “Dat is best iets om trots op te zijn!” vindt ook de nieuwe directeur van De Triade, Jeanine van Schendel.

Goed onderwijs door goed te luisteren

Hoe heeft De Triade dit resultaat bereikt? “Dat we maar liefst drie keer zijn uitgeroepen tot superschool heeft voor mij te maken met de mentaliteit op onze school. Als ik kijk naar hoe hard er gewerkt wordt en hoe docenten, ouders en staf zich inzetten voor onze leerlingen en de school, dan is deze beoordeling terecht en verdiend. We luisteren heel goed naar de behoefte van onze leerlingen, die van hun ouders en het werkveld en passen ons onderwijs daarop aan. Zo leiden we de vakmensen van de toekomst op met goed technisch onderwijs dat aansluit bij wat de maatschappij vraagt. Daardoor kiezen ook steeds meer meisjes voor techniek.”

Tekst loopt door onder de foto


Mentaliteit en passie, ook in coronatijd

De medewerkers van De Triade laten ook in deze coronatijd hun doorzettingsvermogen en flexibiliteit zien. Bijvoorbeeld bij het omschakelen naar het online onderwijs. En bij de organisatie van de open dagen, die door de coronamaatregelen in een andere vorm gehouden moeten worden. “En ook dan schakelt ons team heel snel om: de open dagen worden verplaatst naar 11 en 12 februari en aangepast aan de nieuwe maatregelen. Zo zorgen we ervoor dat onze aankomende leerlingen, uit groep acht van de basisschool, toch onze school kunnen bezoeken. En mocht de lockdown verlengd worden, dan bedenkt ‘Team Triade’ weer een nieuwe manier. Zo doen we dat bij De Triade”, zegt Van Schendel. “We gaan ervoor, werken keihard en met passie. Die instelling proberen we mee te geven aan onze leerlingen.”

Een mooie toekomst voor elke leerling

Van Schendel: “Ik ben enorm trots op alle medewerkers en natuurlijk op onze leerlingen en hun ouders. Samen zorgen we voor deze goede resultaten. Want daar gaat het om: dat onze leerlingen met goede resultaten een mooie toekomst tegemoet gaan.”

De volgende open dagen van de Triade zijn op 11 en 12 februari.
Meer weten? Kijk op www.detriade.nl


Directeur Jeanine van Schendel.