Edamvolendamvoorelkaar.nl gelanceerd

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

EDAM-VOLENDAM Heb je een vrijwilliger nodig, of heb je zelf juist handjes in de aanbieding? Vanaf nu kunnen inwoners en organisaties in onze gemeente terecht op de nieuwe website Edamvolendamvoorelkaar.nl. Een vrijwilliger vinden was nog nooit zo makkelijk. Af en toe op stap met de rolstoelfiets, koken met kinderen, koffie schenken bij ouderen. Wie in de gemeente iets voor een ander wil betekenen óf iets van een ander nodig heeft, kan voortaan terecht op de site. De site brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bijeen. Op deze manier wordt het veel makkelijker om je diensten aan te bieden of een vrijwilliger te vinden.

Vrijwilligers vinden. Het valt lang niet altijd mee. Dat is de ervaring van organisaties en verenigingen. Niet dat mensen niet willen. Maar de samenleving vraagt tegenwoordig wel andere dingen. Mensen willen niet meer elke week een vaste avond aan de slag zijn. Ze werken liever mee aan een project, een klus met een duidelijk begin en een eind. De site past daar goed bij. Je kunt precies aangeven wanneer en hoe vaak je beschikbaar wilt zijn. Een platform voor vrijwilligers en voor hen die vrijwilligers zoeken, eenmalig of voor langere tijd.

Helpen maakt je happy

Heb je een vlotte babbel, talent voor techniek, een passie voor poetsen, een sterke arm voor een boodschappentas, of ga je graag wandelen? Je kunt helpen met datgene waar je goed in bent, of wat je leuk vindt. Edam-Volendam Voor Elkaar geeft je een overzicht van alle hulpvragen en vrijwilligers in onze gemeente.

Of je nu een organisatie, vereniging of particulier bent, iedereen kan gratis een vacature plaatsen op de site. Op die manier kun je in contact komen met geïnteresseerde vrijwilligers. Je kunt ook zelf een oproepje plaatsen met wat je aan kennis of tijd in de aanbieding hebt. Vanzelfsprekend wordt alle hulp coronaproof georganiseerd en geregeld. Meedoen is eenvoudig. Kijk voor meer informatie op de website of bel met het team van Edam-Volendam Voor Elkaar (0299) 391 507.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda