Hotel Spaander maakt doorstart

Algemeen
Hotel Restaurant Spaander maakt een doorstart
Hotel Restaurant Spaander maakt een doorstart (Foto: archief)

VOLENDAM - Vanaf 1 mei opent Hotel Spaander opnieuw haar deuren. Het iconische hotel maakt een doorstart en sluit aan bij BW Signature Collection van Best Western Hotels & Resorts, meldt Hospitality Management. Het hotel in het centrum van Volendam gaat - onder leiding van de ervaren herbergier Albert Veerman en general manager Mark Lankveld een nieuwe toekomst tegemoet.  

Art Hotel Spaander werd vorig jaar failliet verklaard door de rechtbank in Noord-Holland. 92 medewerkers werden ontslagen omdat het hotel moest sluiten vanwege de coronacrisis. 

Het hotel is wereldberoemd vanwege de vele kunstwerken die in de loop der jaren zijn verzameld. Oprichter van het hotel, Leendert Spaander,  werd een van de belangrijkste kunstverzamelaars in de regio met meer dan 1.200 werken die ooit in Hotel Spaander te zien waren. Het hotel kreeg wereldwijd erkenning en trok eindeloos veel beroemdheden aan. 

De kunstcollectie van Art Hotel Spaander kwam deze week nog in het nieuws vanwege de brand die woedde op het industrieterrein in Volendam. De kunstcollectie van Art Hotel Spaander lag opgeslagen in een van de panden aan de Marconistraat in Volendam. Vlak naast het pand, waar de schilderijen waren ondergebracht, brak er brand uit. Met man en macht werden de schilderijen afgelopen woensdagavond snel veilig gesteld.