Eerste deel van ‘de bruikleen van de eeuw’ vanmorgen gearriveerd in Edams Museum

Algemeen
Conservator Julie Hengeveld en mevrouw Van Erp Taalman Kip-Nieuwenkamp, kleindochter van W.O.J. Nieuwenkamp laten een van de tekeningen van W.O.J. Nieuwenkamp zien.
Conservator Julie Hengeveld en mevrouw Van Erp Taalman Kip-Nieuwenkamp, kleindochter van W.O.J. Nieuwenkamp laten een van de tekeningen van W.O.J. Nieuwenkamp zien. (Foto: aangeleverd)

EDAM -  Na wat administratieve rompslomp is het eerste deel van de 541 tekeningen en etsen van W.O.J. Nieuwenkamp, die het Edams Museum voor onbepaalde tijd in bruikleen krijgt, nu eindelijk thuis in Edam. Vanmorgen kwamen de eerste werken aan bij het Edams Museum. 

Julie Hengeveld (conservator Edams Museum) en Cary Venselaar (schrijver van het onlangs gepubliceerde boek over Nieuwenkamp) namen de eerste twintig werken uit deze kerncollectie in ontvangst van Arnout van Weelde (conservator/kunsthistoricus die voor de Stichting W.O.J. Nieuwenkamp deels de nalatenschap heeft geïnventariseerd).

Zodra het museum weer opengesteld mag worden voor publiek kan deze unieke collectie  van W.O.J. Nieuwenkamp bewonderd worden in het Coopmanshuys.

Kijkt u ook op www.edamsmuseum.nl voor het laatste nieuws omtrent de openingstijden in relatie tot de richtlijnen van het RIVM.