Special Mooi en waardig afscheid

Algemeen
Een mooi afscheid laat zich in vele facetten zien.
Een mooi afscheid laat zich in vele facetten zien. (Foto: aangeleverd)

Twee bruine ogen kijken mij ondeugend aan terwijl mevrouw vraagt: “Mag ik het wachtwoord van de WIFI?, ik wil straks even facetimen met mijn broer en laten zien waar ik nu zit”. Ze is de negentig gepasseerd, maar tot voor kort nog een actieve vrouw met een groot sociaal netwerk. Reden van opname in het hospice was dat ze uitbehandeld is na borstkanker. We spreken dan van palliatieve terminale zorg. Alles gericht op comfort voor de bewoner.

Deze week in de nieuwsbladen van Rodi Media

Mevrouw loopt nog wat rond in haar kamer achter een rollator. Vermaakt zich prima met het doen van kaartspelletjes en krant lezen. Het hoogtepunt van de dag echter is het bezoek van haar vriendin. Al zeventig jaar delen ze lief en leed, ze is als een zusje voor mevrouw. Een neef van haar attendeerde ons erop dat mevrouw ook heel muzikaal is. En zo gebeurde het dat er op een mooie lentedag enkele dames, onder leiding van een dirigent, buiten in de tuin voor mevrouw stonden te zingen. Ze was ontdaan, om even later uit volle borst mee te zingen.

Aldus een gedeelte van een van de artikelen in Mooi Afscheid. Deze week verschijnt in de nieuwsbladen van Rodi Media een special waarin naast dit aangrijpende relaas van een bewoonster in een hospice artikelen over uitvaartverzekeringen, duurzame bloemen, de uitvaartbus, 3D-afscheidsvideo’s en nog veel meer.