Geen finale voor Volendamse Jessica Schilder op Olympische spelen

Algemeen
Jessica Schilder wist helaas geen plek te bemachtigen in de finale op de Olympische Spelen 2020.
Jessica Schilder wist helaas geen plek te bemachtigen in de finale op de Olympische Spelen 2020. (Foto: aangeleverd)

TOKYO/VOLENDAM – Het is de 22 jarige Volendamse kogelstootster Jessica Schilder niet gelukt een plek in de finale te bemachtigen op de Olympische Spelen Tokyo 2020. De Volendamse kwam vanmiddag 12.25 uur Nederlandse tijd in actie maar haar prestaties waren vandaag niet genoeg. 

De afstanden die ze wierp zaten onder haar persoonlijk record van 18.77 meter. Ze werd uiteindelijk elfde in haar groep en negentiende in het eindklassement van de 32 deelnemers op de spelen. 

“Ik zou alles opgeven voor een plak op de Olympische Spelen”. Dat zei Schilder een paar maanden geleden toen ze nog volle bak aan het trainen was om de Spelen te kunnen halen. Dat volle bak trainen betekent een strak trainingsschema. “Ik til per training wel een paar ton aan gewichten! Ja, dat is best veel hè!”  

Jessica begon op haar zevende met atletiek omdat een vriendinnetje haar meevroeg, ze besloot van ballet af te gaan en een poging te wagen. “Het bleek dat ik wel wat talent had en op mijn dertiende werd ik voor het eerst Nederlands kampioen bij de junioren.”

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda