Opera en jazz in de kerk van Beets

Algemeen
Amy Egbers
Amy Egbers ((Foto: aangeleverd))

BEETS - In de kerk van Beets wordt op zondag 12 september gevierd dat er weer gezongen en geluisterd mag worden. Dan treden Wiebe Pier Cnossen, Amy Egbers en pianist Ben van Daal op.  Wiebe en Amy hebben vaker opgetreden in de kerk van Beets, en voor beiden is dit een bijzondere plek. Zij delen een aantal parels van de zangkunst, voornamelijk operarepertoire, maar een uitstapje naar jazz zou ook zomaar langs kunnen komen.

Wiebe Pier Cnossen is bariton. Hij zong eerder solo bij o.a. De Nederlandse Opera e Het Orkest van de Achttiende Eeuw, Hij geeft les op het Conservatorium van Amsterdam sinds 2010 en doet dat op de afdeling waar hij zijn eerste passie voor muziek vond, de Jazz. 

Amy Egbers is mezzosopraan. Ze heeft na haar afstuderen aan het Fontys Conservatorium in 2014 aan verschillende theaterproducties en opera’ s deelgenomen. Ze heeft in 2021 het post master programma van de Berlin Opera Academy afgerond, en is zojuist teruggekeerd uit Zwitserland waar zij de rol van ‘Dritte Dame’ heeft vertolkt in ‘Die Zauberflote’. 

Pianist Ben van Daal heeft in uiteenlopende muziekstijlen en samenstellingen gespeeld, van pop en jazz tot klassiek en muziektheater. Daarnaast begeleidt hij verschillende koren en solisten. De laatste tijd legt hij zich ook toe op het schrijven van eigen muziek en liedteksten

Aanvang 15.30 uur. Toegang € 17,50. Info: www.kerkbeets.nl Adres: Beets 51, Beets

Wiebe Pier Cnossen