Davinci4Energy team pakt laatste berg

Algemeen
De Da Vinci-leerlingen hebben een topprestatie geleverd.
De Da Vinci-leerlingen hebben een topprestatie geleverd. (Foto: aangeleverd)

BORMIO/PURMEREND – De uitdaging zit erop voor het Davinci4Energy team. Drie dagen lang fietsten de elf Da Vinci-leerlingen vanuit het Noord-Italiaanse Bormio drie zware Alpenritten van elk rond de 75 kilometer. Dit in het kader van het fietsproject Forza van de landelijke Stichting Energy4All, bedoeld om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte bij kinderen. Na de Gavia en de Mortirolo beklommen ze gisteren op hun laatste dag de Stelvio. Ze hebben een geweldige prestatie neergezet, chapeau! Hieronder hun verslag van de laatste rit.

“De laatste dag zit erop! We sloten dit mooie evenement af met de beklimming van de Stelvio. Dit is de hoogste pas van West-Europa. De Stelvio heeft 2.757 hoogtemeters en is 21,7 km met maar liefst 40 haarspeldbochten.

Wij begonnen aan deze klim om 09.30 uur vanuit Bormio. Het was een prachtige rit met een aantal tunnels, weilanden met dieren en watervallen. Toen we eenmaal boven kwamen hadden we een geweldig ontvangst, er waren veel supporters en in tegenstelling tot de andere dagen veel winkeltjes en restaurantjes. Bij de finish was al met al dus veel reuring. Iedereen die boven kwam kreeg een welverdiende medaille!

We hebben allemaal deze week een topprestatie neergezet door allemaal de Gavia, Mortirolo en Stelvio te beklimmen. Iedereen heeft het evenement dus gehaald! We zijn hier allemaal super trots op!

We willen gezamenlijk alle supporters, sponsoren en onze geweldige organisatie bedanken! Het was een geweldige ervaring!”


Het hele team heeft de uitdaging volbracht. (Foto: aangeleverd)


(Foto: aangeleverd)