Speeltuin De Speelderij viert 20 jaar speelplezier

Algemeen
De Speelderij bestaat 20 jaar.
De Speelderij bestaat 20 jaar. (Foto: aangeleverd)

VOLENDAM - De Speelderij is officieel geopend in  september 2001. En natuurlijk staat De Speelderij stil bij deze mijlpaal. 20 jaar speelplezier, ruim 25.000 verkochte gezinsabonnementen, 33 actieve vrijwilligers, ruim 40 oud vrijwilligers en vele duizenden bezoekers. “Door Covid en de beperkende maatregelen hebben we heel erg lang getwijfeld hoe dat te doen. We hebben nu toch besloten dit jubileum toch te gaan vieren en dat op 11 september”, aldus het bestuur.  

Er zijn deze dag diverse attracties en traktaties voor de kinderen. De  standaard richtlijnen i.v.m. Covid zijn van toepassing. 

Om 15.30 uur kunnen de kinderen deze dag kijken naar de voorstelling over Jonkvrouw Jacoba die alles kan. Van paardrijden tot bomen klimmen en moddertaartjes bakken. Maar ze kan niet lezen of schrijven. Gelukkig leest haar oom Jan haar voor. Maar doet hij dat wel eerlijk? De stalknechten Manshooft en Coenraad vertellen het verhaal van hun stoere Jonkvrouw Jacoba die nóg stoerder moet worden dan ze al was. Een spannend verhaal over vals spelen, volhouden en jezelf zijn. Met een paar sleutels, een heleboel paarden en één ridder. De laatste ridder. Geïnspireerd op het stoere en strijdvaardige leven van Jacoba van Beieren (1401-1436).

Voor meer informatie over Speeltuin De Speelderij, aanmelding als vrijwilliger, de mogelijkheid tot sponsoring en wat al niet meer, Ria Uitentuis, tel. 0299-372819 of Hans Schoorl, tel. 06-26990429. Kijk voor meer informatie ook op www.speelderij.nl of stuur een mail naar info@speelderij.nl

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda