Sanna Veerman door naar Japan!

Algemeen
Sanna valt tijdens de selectiewedstrijd in de prijzen.
Sanna valt tijdens de selectiewedstrijd in de prijzen. (Foto: aangeleverd)

VOLENDAM / JAPAN - Na even in spanning te hebben gezeten is dinsdagavond bekend geworden dat de Volendamse Sanna Veerman volgende maand definitief gaat deelnemen aan een WK Turnen in Japan. Sanna is hiermee de eerste topsporter uit de Gemeente Volendam die aan het WK Turnen meedoet. 

Zaterdag 18 september was de tweede en laatste kwalificatiewedstrijd in Topsportcentrum Rotterdam voor het WK turnen in Japan halverwege oktober. Naast Sanna zullen ook Elze Geurts, Vera van Pol en Naomi Visser Nederland gaan vertegenwoordigen. De definitieve afvaardiging van de mannen volgt later.

De kwalificatiewedstrijd

Sanna turnde vorig weekend tijdens het eerste eerste selectiewedstrijd voor de wereldkampioenschappen in Japan al naar een 3e plek met een mooie score van 52.333. Op sprong en brug wist Sanna zelfs een eerste plek te behalen met een score van 14. Geheel verrassend was de plaatsing dan ook niet voor Sanna. 

“Ik ben blij dat de selectiewedstrijd zo goed is gegaan. Het was niet vanzelfsprekend dat er vier dames door zouden gaan naar het WK. Ook al had ik een goede wedstrijd, het blijft altijd spannend. De komende weken ga ik nog flink doortrainen en de puntjes op de i zetten om in Japan zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Het is mijn eerste WK, dus echte een verwachting heb ik niet. Ik hoop vooral veel ervaring op te kunnen doen en kijk heel erg uit naar deze periode.” aldus Sanna in een interview met Ons Streekblad Waterland.

Het WK in Kapan

De wereldkampioenschappen vinden plaats van 18 tot en met 24 oktober in Kitakyushu (Japan). De vertrekdatum van de equipe is 12 oktober.

Sanna op de rekstok.
Sanna op de rekstok.
Afbeelding
Afbeelding

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda