Kunst en Koffie in de bibliotheek

Algemeen
Leer meer over de kunst in Volendam.
Leer meer over de kunst in Volendam. (Foto: aangeleverd)

VOLENDAM - Kunst bewonderen onder het genot van een kop koffie? Het kan vanaf 28 september iedere maand in de bibliotheek in Volendam. Onder leiding van Jannig Kwakman en Kees Molenaar worden verschillende thema’s behandeld aan de hand van schilderijen, verhalen en jullie vragen. Zodoende leer je op een andere manier kijken naar bijvoorbeeld de meest iconische werken uit de collectie Spaander.

Op dinsdag 28 september wordt er in de bibliotheek in Volendam om 10.30 uur afgetrapt met het thema “Volendam, een Eldorado voor kunstenaars”. Jannig Kwakman neemt je hierbij mee op een reis door het verleden en bespreekt aan de hand van schilderijen en illustraties het ontstaan van de kunstenaarskolonie in Volendam. Wil jij graag weten waarom Moeselhagen tijdens zijn bezoek aan Volendam in 1870 uitriep: “Donnerwetter, alles ist hier ein Gemälde !” (Oftewel “Donder en bliksem, alles is hier een schilderij!”). Of hoe in Volendam een internationale kunstenaarskolonie ontstond? Kom dan naar de bibliotheek in Volendam. 

Aanmelden

Meedoen is gratis, maar zorg dat je er snel bij bent wegens beperkte beschikbare plekken. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekwaterland.nl.