Elly Keizer wint voorleeswedstijd leerkrachten

Algemeen
Elly Keizer tijdens het voorlezen.
Elly Keizer tijdens het voorlezen. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Elly Keizer van de J.F. Kennedyschool uit Volendam heeft dinsdag 12 oktober de eerste voorleeswedstrijd voor leerkrachten van Bibliotheek Waterland gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de bieb van Purmerend. De tweede plaats is voor Claudia van Delft van de St. Jozefschool uit Volendam en de derde plaats is voor Michel van Bavel van basisschool Trifolium uit Purmerend.

In het kader van de Kinderboekenweek met als thema ‘Worden wat je wil’ werd deze voorleeswedstrijd door de Bibliotheek opgezet, want welke leerkracht wil nou niet de beste voorlezer zijn? Bovendien heeft de Bibliotheek als doel om alle kinderen leesplezier bij te brengen en leerkrachten spelen daarbij een belangrijke rol: enthousiaste, lezende leerkrachten zorgen voor lezende kinderen.

De jury bestond dan ook enkel uit kinderen vanaf acht jaar die hun taak erg serieus namen en het geweldig vonden om nu eens een juf of meester te mogen beoordelen. Zij hebben gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. De kandidaten lazen een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De regel daarbij was wel dat het boek niet ouder mocht zijn dan drie jaar. Hierdoor laten we kinderen kennismaken met nieuwe jeugdliteratuur. Elly Keizer las een hoofdstuk voor uit het boek. 

De problemen van Boris & Berber van Aby Hartog. De jury gaf haar de meeste punten en daarmee heeft zij een boekenpakket voor de klas ter waarde van 75 euro gewonnen én een groepsbezoek naar keuze van Bibliotheek Waterland. Ook de nummers 2 en 3 kunnen nieuwe boeken aanschaffen voor hun klas.

De voorleeswedstrijd voor leerkrachten is zeker voor herhaling vatbaar!

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda