Priklocatie op evenemententerrein in Purmerend

Algemeen
Tot voor kort kon iedereen zich in De Beuk laten prikken. Binnenkort kan men voor de boosterprik terecht op het evenemententerrein.
Tot voor kort kon iedereen zich in De Beuk laten prikken. Binnenkort kan men voor de boosterprik terecht op het evenemententerrein. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Binnenkort wordt er een priklocatie van de GGD Zaanstreek-Waterland geopend op het evenemententerrein aan de Purmerenderweg, op de kruising van de Westerweg. Sinds kort mogen mensen boven de 60 jaar en zorgmedewerkers een extra prik (boosterprik) tegen corona halen. De GGD en de gemeente willen dat inwoners snel en dichtbij een extra prik kunnen krijgen. Daarvoor is een ruime priklocatie nodig. De locatie gaat uiterlijk eind december open, of eerder als mogelijk. In Zaandam blijft de huidige priklocatie PG1 (Pieter Ghijsenlaan 1) in gebruik tot het voorjaar van 2022.

De planning is om volgende week te starten met de opbouw. Op het evenemententerrein komt een tentpaviljoen en een parkeerterrein. Het terrein wordt verhard en hierop komt voldoende parkeergelegenheid. Verkeer wordt met borden naar de locatie geleid.

Verkeer en omgeving

De GGD heeft inmiddels veel ervaring in het opzetten van grote prik- en testlocaties en het begeleiden van het bijbehorende verkeer. Op een priklocatie komen veel mensen, dus het zal wat drukker worden op en rondom de wegen in de wijk. Bezoekers van de GGD komen op afspraak zodat de doorstroom van het verkeer goed te regelen is. Daarnaast komen er verkeersregelaars om dit te begeleiden.

Planning

Met het oog op uitbreiding van de boostercampagne is de verwachting dat de GGD het terrein tot en met november 2022 zal gebruiken. De locatie is, in ieder geval in de eerste periode, zeven dagen per week open van 08.00 tot 21.00 uur. Er is 7 dagen per week 24 uur per dag beveiliging aanwezig. Buurtbewoners die aan het terrein wonen zijn geïnformeerd. Alle betrokken partijen vinden het belangrijk de buurtbewoners ook de komende tijd proactief te blijven informeren.

Meer informatie over de boosterprik is te vinden op www.coronavaccinatie.nl.