Deze week in Zukke Zorgen op L.O.V.E.

Algemeen

VOLENDAM - Zukke Zorgen is wekelijks te beluisteren op LOVE radio en natuurlijk via de website www.rtvlove.nl. Iedere woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur geeft het team van Zukke Zorgen aandacht aan een aspect van de zorg of is er aandacht voor onze lokale geschiedenis. In een ongedwongen setting met afwisselende muziek, vaak gerelateerd aan het onderwerp, brengen Frans Keizer en Marieke Keizer u allerlei informatie. Samen met  technicus Klaas Bond is het altijd weer een gezellig avond, dus luistert u mee? 

Boerderijstichting Noord-Holland zet zich in voor het behoud van de typische stolpboerderij. Door hun piramide vormige daken vormen stolpboerderijen een herkenbaar silhouet in het Noord-Hollandse landschap. Maar dat silhouet dreigt te verdwijnen. Gelukkig is daar Boerderijstichting Noord Holland! 

Op verschillende manieren zet de stichting zich in om deze karakteristieke boerderijen te behouden. Zo helpen zij nieuwe stolpeigenaren om de stolp te behoeden van de sloop. Ook helpen zij mee om met allerlei innovaties de stolpen te behouden. Daarnaast zijn zij een platform voor kennisontwikkeling en kennisoverdracht rondom de boerderij en het agrarisch erfgoed rondom de stolpboerderij. 

Want alleen zo kunnen de iconen van het Noord-Hollands landschap in stand gehouden worden en blijft het voor iedereen mogelijk om af en toe een ritje te maken met de auto en ‘boerderijen te kijken’. Ed Pielkenrood van Boerderijstichting Noord Holland schuift 19 januari aan bij Zukke Zorgen om meer te vertellen over de stichting. Heeft u vragen voor Ed Pielkenrood? Bel: 0299 369916.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda