Weer volop activiteiten in het OntdekLAB Volendam

Algemeen
In het Ontdeklab Volendam is van alles en nog wat te beleven.
In het Ontdeklab Volendam is van alles en nog wat te beleven. (Foto: Els Broers)

VOLENDAM - In het OntdekLAB Volendam is er van alles en nog wat te beleven voor jong en oud. Speciaal voor deze periode zijn er weer nieuwe activiteiten. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten in het OntdekLAB Volendam die volgende week plaatsvinden. 

Het Ontdeklab moet een plek worden waar kinderen kunnen dromen over wat ze later kunnen worden, het moet ze stimuleren en laten zien en ontdekken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van Virtual Reality, 3D-design, Apps, drones, robotica en andere technologische ontwikkelingen. 

En dat is zeker niet alleen voor ‘de whizzkids’. “Jongeren krijgen in hun beroepen straks veelal te maken met dit soort technologie. De bakkers van de toekomst worden ook 3D-designers omdat ze 3D-figuren in chocola kunnen printen voor op een verjaardagstaart!”, aldus directeur Van Halderen van Bibliotheek Waterland. 

MaakLAB-Maak je eigen piano

Woensdag 26 januari  kun je een piano maken van papier en karton. En het mooiste is dat je deze piano ook echt kan bespelen. Tijd: van 16.00 tot 17.30 uur. Meer informatie vind je hier.

RoboLAB- Robospeeltuin

In het OntdekLAB staan diverse robots waarmee je kunt experimenteren zoals Ozobots die je kunt programmeren met kleurcodes. Maar ook Dash & Dot robots waarvoor je op een ipad een programma kunt schrijven. Tijdens deze middag, donderdag 27 januari 16.00 tot 17.30 uurmag je overal aanzitten. Meer info vind je hier.

Ontdekdag 

Op de OntdekDag, vrijdag 28 januari 15.00 – tot 17.30 uur, bepaal jij zelf wat je in het OntdekLAB wilt gaan doen. Filmen, bouwen, ontwerpen, programmeren, het kan allemaal. Je kunt bijvoorbeeld gaan bouwen met LEGO WeDo of Mindstorms, een eigen game programmeren met Scratch, fotograferen voor de Green Screen of een 3D ontwerp maken én printen. Maar er zijn ook VR brillen, robots paraat. Jij bepaalt dus wat je wilt gaan doen, en de medewerkers van het OntdekLAB staan klaar om je te helpen. Meer info vind je hier.

Wil je zeker zijn van een plekje tijdens de workshops geef je dan op via bibliotheekwaterland.nl/ontdeklab. Maar gewoon langskomen kan ook natuurlijk. Het Ontdeklab is overigens niet alleen toegankelijk voor kinderen. Ook volwassenen en senioren kunnen terecht in het lab.