Plattegrond Kruiswegroute Volendam
Plattegrond Kruiswegroute Volendam ((Foto: René Schilder))

Kruiswegwandeling Volendam

VOLENDAM - In Volendam kan men voor de vierde keer de Kruiswegwandeling lopen. De wandeling door Volendam is een initiatief van de familie Kras, de Parochie HH Maria en Vincentius en een groep enthousiaste vrijwilligers. De 150 jaar oude kruiswegstaties van de Sint Vincentiuskerk, die behoren tot het Volendammer erfgoed, worden in de Vastentijd – de 6 weken durende voorbereidingstijd naar Pasen in Volendam neergezet. Wandelend door het centrum kunnen mensen kennis nemen van de afbeeldingen op de staties en van de inspirerende teksten die erbij staan.

Uit reacties van wandelaars blijkt dat de kruiswegwandeling wordt gewaardeerd. Ze komen uit het hele land. Geregeld zeggen ze dat ze het volgende jaar weer terugkomen.

Route wandeling 2019

De start is bij Zorgcentrum Sint Nicolaashof, Sint Nicolaashof 1 in Volendam. De wandeling eindigt bij art hotel Spaander, Haven 15-19, 1131 EP Volendam. De brochure van de wandeling is verkrijgbaar in de beide kerken, in Sint Nicolaashof en bij de VVV.

Museum voor Religieuze Kunst Uden

Naast de 14 kruiswegstaties komt u tijdens de wandeling op een aantal plaatsen beelden en afbeeldingen tegen die goed aansluiten bij het Lijdensverhaal. De initiatiefnemers werken samen met het museum voor Religieuze Kunst in Uden. Het is zeker de moeite waard het museum in Uden te bezoeken. http://www.museumvoorreligieuzekunst.nl/. Zie ook www.kerkvolendam.nl. facebook.com/KruiswegVolendam. Meer info via de VVV Volendam, Zeestraat 37, 1131 ZD Volendam, tel. 0299-363747. Zie ook www.vvv-volendam.nl.

Meer berichten