Serie Orgelconcerten Volendam

Nieuws
Gustaaf Schulz. (Foto: aangeleverd)
Gustaaf Schulz. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

VOLENDAM - De stichting orgelfonds Vincentiuskerk in Volendam organiseert in de wintermaanden orgelconcerten op het magistrale Adema-Schreurs orgel in deze kerk. Veel orgelliefhebbers hebben in de afgelopen twaalf jaar deze concerten reeds bezocht en zijn fans geworden. Dinsdag 30 oktober verzorgt Gustaaf Schulz het orgelconcert.
Het orgel heeft ook een fantastische klank en is vooral geschikt om Frans-Romantische orgelmuziek over het voetlicht te brengen. Overigens kan men ook verrast worden door uitvoeringen van composities van Bach, Reger, Mendelssohn en meer. Geopend wordt met Sonate nr. III opus 65 van Mendelssohn waarin, tijdens de fuga thema’s, het Koraal 'Aus Tiefer Noth Schrei ich zu Dir', op het pedaal klinkt. Het tweede werk is Symphonie III opus 13 van Ch.M. Widor, in een integrale uitvoering. Vanwege het tweehonderdste geboortejaar van Charles Gounod (1818-1893) speelt Schulz het Offertory uit zijn Messe Solenelle.Dan volgt van Norman Cocker, een tuba tune en van W. Ralph Driffill zijn driedelige Suite in F minor, uitlopend in een vrolijke toccata. Tot slot speelt Schulz Variaties en Fuga over “waer dat men sich al keerd of wend” van Willem Mudde, op een melodie uit de Nederlandtsche Gedenckclanck van Adrianus Valerius (geb. ca. 1573).
Toegangsprijs 6 euro. Aanvang concert 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur. De kerk is verwarmd en de koffie gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid. Adres: Kerkepad 1 in Volendam.