Concert St.Vincentiuskerk Volendam

Nieuws
Het Volendams Vocaal Ensemble. (Foto: aangeleverd)
Het Volendams Vocaal Ensemble. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

VOLENDAM - Het Volendams Vocaal ensemble geeft zondagmiddag een kerstconcert vanaf 15.00 uur in de St.Vincentiuskerk van Volendam. Entree, inclusief drinken is € 5,00. Kaarten bestellen kan via www.volendamsvocaal.nl. Digitaal kaarten bestellen kan ook via tel: 0299-368012.
Het Volendams Vocaal Ensemble is een gemengd koor van veertig personen. Bijzonder is, dat het koor altijd optreedt in de authentieke Volendamse kleding, wat op zichzelf al een uniek plaatje is. Het koor is tijdens haar optredens in binnen- en buitenland dan ook talloze malen vereeuwigd en foto’s gaan de hele wereld rond!
Wat zeker zal bijdragen aan de kerstbeleving is, dat het concert plaatsvindt in de grote Sint Vincentiuskerk in het hart van het dorp, pal achter de bekende Dijk. Blikvangers in de kerk zijn onder andere de verlichte kerstbomen en de grote Kerststal, eveneens schitterend uitgelicht. De kerk is open vanaf 14.00 uur, dus er is voldoende tijd om alles goed te bewonderen. Bezoekers die van buiten Volendam komen, kunnen gratis parkeren op het nabijgelegen terrein Noordeinde 68.
Niemand minder dan dirigent Lorenzo Papolo leidt deze middag het koor en de muzikale begeleiding is in vertrouwde handen van de bekende organist/pianist Bram Biersteker. Het gevarieerd programma is een mix van veel herkenbare melodieën met enkele minder bekende, maar buitengewoon mooie liederen, uitgevoerd in verschillende talen. Voor elk wat wils dus.
Tussen de nummers door worden ter afwisseling een drietal passende gedichten voorgedragen.
Om een 'lange zit' te voorkomen, is gekozen voor een niet al te lang programma zonder pauze. Voor aanvang van het concert wordt u evenwel door het VVE een kopje koffie of thee aangeboden en voor de kinderen is er chocolademelk. De toegangsprijs inclusief drinken is vriendelijk en bedraagt slechts € 5,00. Kaarten zijn – zo lang de voorraad strekt - verkrijgbaar bij de entree van de kerk, maar kunnen vooraf gereserveerd worden via de website www.volendamsvocaal.nl of telefonisch via het nummer 0299-368012. Rechtstreeks digitaal bestellen kan ook via: info@volendamsvocaal.nl.