Edams mannenkoor zoekt nieuwe stemmen

  Nieuws
Edams mannenkoor Excelsior bestaat in 2021 honderd jaar en hoopt Koninklijk te worden. (Foto: aangeleverd)
Edams mannenkoor Excelsior bestaat in 2021 honderd jaar en hoopt Koninklijk te worden. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Het in 1921 opgerichte Edams mannenkoor Excelsior is een stemmig koor en zingt klassiek repertoire en Russische- en Italiaanse liederen. Het gezelschap kan nieuwe leden gebruiken.
De vaste repetitieavond is op donderdag, van acht tot tien uur in de Hulpkerk aan de Grote Kerkstraat 57 in Edam. In 2021 bestaat het koor 100 jaar en er wordt gehoopt het predicaat Koninklijk te krijgen. "Wij willen het 100-jarig bestaan vieren met diverse activiteiten in 2021", aldus pr-man Ruurd Veldman.

Concert 22 april

Concerten worden gegeven in de Grote Kerk, alsmede in de R.K. Kerk Sint Nicolaas, beide in Edam. Op zondag 22 april staat een concert in De Grote Kerk op het programma, in nauwe samenwerking met het dameskoor Ludi Cantate uit Bilthoven. De aanvang is 14.30 uur. De entree is € 10,-. Er is koffie, thee en er zijn toiletvoorzieningen aanwezig.
Uitleg repertoire

Veldman: "Tijdens elk concert geeft onze lady speaker, Marianne de Beurs uitleg, over het te zingen repertoire. Ook typisch Excelsior is dat bij elke verjaardag van een koorlid het vierstemmige verjaardagslied Hoera wordt gezongen".
Extra service van het mannenkoor is dat het beschikt over een mooi drie traps podium. "Deze is te huur en wordt voor elk optreden gebracht, opgebouwd en gehaald", aldus Veldman tot slot.
Voor meer informatie kijk op de website Edams mannenkoor Excelsior of op facebook.

Meer berichten