De Meermin op zoek naar vrijwilligers voor de tuin - Grijs, groen en gelukkig

  Nieuws
In Zorgcirkel De Meermin vond onlangs de aftrap van het project Grijs, Groen en Gelukkig plaats. Regiomanager Dick Twisk mocht namens De Zorgcirkel en samenwerkingspartner IVN de officiële samenwerking ondertekenen. (Foto: aangeleverd)
In Zorgcirkel De Meermin vond onlangs de aftrap van het project Grijs, Groen en Gelukkig plaats. Regiomanager Dick Twisk mocht namens De Zorgcirkel en samenwerkingspartner IVN de officiële samenwerking ondertekenen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

EDAM - In Zorgcirkel De Meermin vond onlangs de aftrap van het project Grijs, Groen en Gelukkig plaats. Regiomanager Dick Twisk mocht namens De Zorgcirkel en samenwerkingspartner IVN de officiële samenwerking ondertekenen. Met dit project willen de initiatiefnemers de ouderen de positieve effecten van de natuur laten beleven. Daarom is het bestuur van de Meermin nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden te helpen in de tuin.


IVN, initiatiefnemer van het project Grijs, Groen en Gelukkig, zet zich in om alle mensen in Nederland toegang tot natuur en natuurbeleving te bieden.Samen met Zorgcirkel De Meermin hebben zij één helder doel; het vergroenen van de zorg in het belang van welzijn en gezondheid van cliënten/bewoners, medewerkers, mantelzorgers en omwonenden van De Meermin.
De Meermin deelt de droom van IVN om natuurbeleving onderdeel te maken van de dagbesteding. "We doen mee omdat het programma van IVN aansluit bij onze wens om natuur in te zetten voor het welzijn van onze cliënten en mensen uit de omgeving", aldus Rosemarie van Eijck, zorgmanager van De Meermin.

Groene activiteiten


De projectgroep onderzoekt samen met professionele begeleiding van IVN wat de mogelijkheden zijn voor groene activiteiten. Daarnaast wordt gekeken hoe de tuin van De Meermin meer gebruikt kan worden door omwonenden en mensen uit de buurt. Er zijn voorafgaand ruim 300 enquêtes door Edam verspreid. Deze waardevolle input van omwonenden wordt dan ook zeer gewaardeerd. Het streven is een levendige, groene ontmoetingsplek waar iedereen van kan genieten!
Na de officiële aftrap konden geïnteresseerden meedoen met diverse groene activiteiten binnen en buiten De Meermin. Zo zijn de eerste viooltjes in de tuin geplant en is er binnen een start gemaakt met de moestuintjes.

Vrijwilliger worden?


De Meermin is nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen in de tuin. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u contact opnemen met Rosemarie van Eijck, zorgmanager van De Meermin, r.van.eijck@zorgcirkel.com.

Meer berichten