Derde lustrum Pianowandeling Edam - Feestelijk programma

  Nieuws
Ramon van Engelenhoven. (Foto: aangeleverd)
Ramon van Engelenhoven. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

EDAM - Stichting Piano Edam houdt zondag 27 mei 2018 voor de vijftiende keer de pianowandeling door het centrum van de binnenstad. Op 24 locaties kan men luisteren naar circa 100 deelnemende muzikanten met een breed scala aan (piano) muziek. Ter gelegenheid van dit derde lustrum zal om12.00 uur een ‘Vliegende Vleugel’, die bespeeld zal worden, vanaf het Stadhuis op het Damplein vertrekken richting Grote Kerk.


Iedereen is welkom om achter de ‘Vliegende Vleugel’ aan te lopen om vervolgens bij aankomst in de Grote Kerk het Feestelijke Openingsconcert van 12.30-13.15 uur bij te wonen. Iedereen kan luisteren naar de bekende Fadozangeres Daisy Correia, die samen op zal treden met de uit Volendam bekende pianist Frank Keijzer en António Costaop gitaar.

Prachtige pianoklanken

Van 13.30 tot 16.00 uur kunt u al rondwandelend door het centrum van Edam weer genieten van prachtige pianoklanken en andere muziekinstrumenten. Op 24 locaties in het centrum van Edam, waaronder alle kerkgebouwen, enkele galerieën en monumentale huizen, kunt u terecht. De muzikale keuze is zeer divers: klassiek door (semi) professionele pianisten, jazz (diverse combo’s), harpen, zang, fluit. Benieuwd naar alle deelnemers? Kijk op de website www.piano-edam.nl, hier zijn onder het kopje ‘uitvoerenden’ alle namen van de deelnemers te vinden. Tevens kan er een lijst met muziek gedownload worden.

Slotconcert in de Grote Kerk

Van 16.30 - 17.45 uur is het slotconcert in de Grote Kerk. Het belooft een ware happening te worden. Na de Prelude van de 9-jarige David Kooi en het Vocaal Intermezzo Ronald Willemsen (bariton) en Agnes Kauffman (piano), treden twee zeer talentvolle pianisten voor het publiek op; Aidan Mikdad en Ramon van Engelenhoven. Zij spelen onder andere het dubbel piano concert van Poulenc. Aidan en Ramon hebben al diverse prijzen gewonnen en de organisatie van de Pianowandeling is dan ook erg trots dat zij tijdens het slotconcert optreden.
De PianoWandeling is gratis voor alle bezoekers maar een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld na afloop in de Grote Kerk. Het publiek wordt gevraagd voldoende cashgeld mee te nemen omdat pinnen momenteel in Edam moeilijk is.Zie ook www.facebook/com/pianowandeling en info@piano-edam.nl.

Meer berichten