Kinderen de Trimaran Edam in Lang Leve de Muziek Show

  Nieuws
De Trimaran Edam. (Foto: Méér Muziek in de Klas.)
De Trimaran Edam. (Foto: Méér Muziek in de Klas.) (rodi.nl)

EDAM - De jury van Lang Leve de Muziek Show heeft onlangs bekend gemaakt dat de kinderen van De Trimaran uit Edam mogen meedoen in Lang Leve de Muziek Show. Komend najaar zullen zij op televisie strijden tegen deSt. Antoniusschool uit Kortenhoef. De winst: optreden in de grootste schoolband van Nederland tijdens het Kerst Muziek Gala 2018 in december. Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, ook aanwezig. De scholen uit Noord-Holland deden op 23 mei audities in Haarlem.


Lang Leve de Muziek Show is een muzikaal spelprogamma van AVROTROS voor basisschoolkinderen dat vanaf 29 september iedere zaterdag om 17:15 uur op NPO 3 te zien is. Onder leiding van presentator Buddy Vedder strijden in iedere uitzending twee klassen uit één provincie tegen elkaar.
Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak.
Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas en werkt hiervoor nauw samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst en de PO-Raad, AVROTROS, NPO en VandenEnde Foundation. Onder de ambassadeurs bevinden zich onder meer singer-songwriter Ilse DeLange, voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten, directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest Jan Raes en cultureel ondernemer Joop van den Ende. Zie ook www.meermuziekindeklas.nl.

Meer berichten