Jaap 'Corn' Veerman zet PX in vuur en vlam

  Nieuws
Jaap en Carola samen op het podium. (Foto: Martin Reitsma)
Jaap en Carola samen op het podium. (Foto: Martin Reitsma) (rodi.nl)

VOLENDAM - Afgelopen zaterdag gaf zanger Jaap ´Corn´ Veerman een enerverend optreden in Pop- en Cultuurhuis PX in Volendam. Samen met tal van muzikale gasten zoals Carola Smit, Harmen Veerman, Dick Plat, Frank Bond en Sandrina Snoek werd het een onvergetelijke avond met veel hoogtepunten. Zij kregen muzikale ondersteuning van een uitstekende begeleidingsband: ' The Evening With Band'. Deze band bestaat uit Christiaan Veerman , Kees Steur ( Sjor ) Christian Sier , Jan jr Keizer , laurens Tol en Kevin Mooijer! De band werd versterkt met een blazerssectie bestaande uit: Diana Kwakman, Patricia Sombroek en Dick Plat van onder meer Canyon en BZN. Op het podium voorts prachtige backing vocals van de zusjes Nelly en Liesbeth Zwartho

Door Martin Reitsma
ed.
Dat Volendam de afgelopen decennia zeer veel muzikaal talent heeft voortgebracht bleek ook deze avond weer. Het was vol en sfeervol in de PX. Organisatoren Michel Veerman en Johan Tol hadden weer alles uit de kast gehaald om het publiek een topavond te bezorgen. Het publiek ging dan ook regelmatig uit zijn dak op de gepassioneerde klanken van de muzikanten. Op het podium gevestigde namen en jong talent met een professionele sound, heerlijke gitaarlicks en riffs, pakkend toetswerk en een gedreven ritmesectie.

Jaap en Carola op podium


Toen ook Carola Smit opkwam om samen met Veerman het duet 'A World Of Our Own' van The Seekers te zingen stond het publiek op de banken. Ook na de pauze bleven de hoogtepunten zich aaneenrijgen met gepassioneerde uitvoeringen van bekende nummers als 'The Weight', 'I Want You', 'Birmingham' en 'Up On Cripple Creek'. Sandrine Snoek ontving veel bijval met haar versie van 'Angel From Montgomery'. Een van de hoogtepunten deze avond was het duet tussen Carola en Jaap. Zij zongen met verve het nummer van List en Shaffy: 'Pastorale'. Een dankbaar applaus golfde door de zaal.

De zaal gaat los op 'Mooi Volendam'


Sterke uitvoeringen van 'Fisherman´s Blues, Let´s Dance, Golden Slumbers-Carry The Weight en Radio Ga Ga' volgden. De zaal ging compleet los toen de klanken werden ingezet van de hit uit 1981 ´Als Ik Maar Bij Jou Ben´. Jaap vertelde dat deze song in de zomer van 1981 het meest gedraaid werd op de landelijke radio. Het publiek stond massaal op bij de evergreen 'Mooi Volendam' met onder meer Dick Plat op accordeon. Het nummer groeide uit tot een klassieker en deze Volendamse 'Plaat van de Eeuw' is nog altijd zeer populair en was de opmaat naar een grandioze finale waarbij alle muzikanten nog eenmaal het podium opkwamen om met elkaar 'With A Little Help From My Friends' te zingen.

Meer berichten