Meiden uit Edam zetten zich in voor genezing Type 1 Diabetes

  Nieuws
De meiden uit Edam. (Foto: aangeleverd)
De meiden uit Edam. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

EDAM - Ondanks hun jonge leeftijd hebben Kim (10) en Dominique (12) al heel wat voor hun kiezen gehad. Beide meisjes hebben Type 1 Diabetes. Kim kreeg deze ziekte vlak voor haar zesde verjaardag, Dominique toen ze anderhalf jaar oud was. Nu komen ze in actie en zamelen ze geld in voor genezing van Type 1 Diabetes.

De Piramideschool in Edam organiseert hiervoor op 20 juni een sponsorloop en voetbalclinic om geld op te halen voor onderzoek naar deze ziekte en op 16 juni wandelen de meiden met z’n allen van Type één, naar Type géén tijdens de JDRF Walk op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Type 1 Diabetes is een chronische auto-immuunziekte waarbij de bètacellen in de alvleesklier niet langer insuline produceren. Hierdoor moeten mensen met Type 1 zelf insuline toedienen door middel van een insulinepen of -pomp en met behulp daarvan zelf hun bloedglucosespiegel reguleren. Type 1 komt niet vanwege een ongezonde leefstijl of te veel snoepen, en ontstaat meestal op hele jonge leeftijd.
"We geloven in genezing van Type 1 en daar is geld voor nodig", aldus Esther de moeder van Dominique. Het gaat heel goed met de onderzoeken maar er is gewoon meer geld nodig. We lopen daarom met school een sponsorloop voor alle kindjes op school met Type 1: Kim en Dominique, maar ook twee zusjes die op school zitten: Radja en Mardjana."
Meer informatie is te vinden op https://www.jdrfwalk.nl/team/kimdo.

Meer berichten