Vijf woensdagavondconcerten bij Waterlands Orgelfestijn

  Nieuws

EDAM - Het Waterlands Orgelfestijn is een jaarlijks terugkerend evenement van de Stichting Orgelkring Waterland. Met vijf woensdagavondconcerten op historische orgels wil de stichting de orgelcultuur in de regio Waterland onder de aandacht van een zo groot mogelijk publiek brengen. Het openingsconcert van woensdag 27 juni is in de Grote Kerk van Edam.

Het beroemde Smit-Verhofstad-orgel is begin deze maand na groot onderhoud weer in gebruik genomen. David Jansen speelt woensdag 27 juni een programma met muziek uit diverse windstreken van Europa. Voor de pauze renaissance- en vroeg barokke composities, na de pauze laat barokke werken.
Jansen groeide op in een bekende Nederlandse muzikantenfamilie. Na de eerste lessen in familiekring op het gebied van zang en clavecimbel- en orgelspel zette hij zijn studie voort bij Jan Welmers aan het Utrechts Conservatorium en bij Leo van Doeselaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook volgde hij diverse masterclasses, onder andere bij Ton Koopman. David Jansen speelt bij gerenommeerde gezelschappen als Amsterdam Sinfonietta, Cappella Amsterdam, Concerto d'Amsterdam, het Radio Philharmonisch Orkest Holland, het Nederlands Kamerkoor, het Nederlands Kamerorkest en het Egidius Kwartet. Behalve op de belangrijkste Nederlandse concertpodia concerteerde hij in vele Europese landen, Bolivia en Peru. Hij was te horen op diverse festivals, zoals het Festival Oude Muziek en Festival Mitte Europa.
De overige concerten van de reeks zijn woensdag 4 juli, Oosthuizen, Grote Kerk, Frank van Wijk; 11 juli, Monnickendam, Grote Kerk, Erik Jan Eradus; 18 juli, Edam, Grote Kerk, Willem Poot; 25 juli, Purmerend, Nicolaaskerk, Pieter van Dijk. Alle concerten beginnen om 20.00 uur. De toegang voor volwassenen bedraagt 10 euro. Donateurs betalen 5 euro en kinderen tot 12 jaar kunnen onder begeleiding gratis naar binnen. Meer informatie is te vinden op: www.orgelkringwaterland.nl

Meer berichten