Jubileumconcert Psallite in De Swaen

  Nieuws
(Foto: De Swaen)
(Foto: De Swaen) (rodi.nl)

EDAM - Psallite geeft zondag 24 juni in De Swaen een jubileumconcert. Het Edamse koor bestaat dan 25 jaar.

Sinds 1993 heeft Psallite meegewerkt aan meer dan honderd diensten en vieringen in Edamse en Waterlandse kerken. Daarbij hebben zij een breed repertoire opgebouwd van liederen, motetten en cantates. Daaruit wil het Edamse koor zondag 24 juni een staalkaart laten horen tijdens een concert. Dit sluiten zij dan af met de opgewekte cantate Jauchzet den Herrn alle Welt van Johann Pachelbel. Een instrumentaal ensemble dat bestaat uit strijkers, blokfluiten en kistorgel ondersteunt Psallite hierbij. Het geheel staat onder leiding van Frans Koning.
Op het programma staan verder onder andere een Ave Maria uit 1500, Valeriusliederen, kleine motetten van Bach, zoals Ich freue mich im Herrn en Was Gott tut das ist wohlgetan, romantische stukken zoals Verleih uns Frieden van F. Mendelssohn en ook twintigste-eeuwse muziek.
Het concert vindt zondag 24 juni om 15.30 uur plaats. De locatie is De Swaen in Edam. Er is een collecte bij de uitgang. Het optreden duurt ongeveer een uur, met na afloop een hapje en een drankje.

Meer berichten