Banjeren door de blubber - Veertiende Blubberrace komt eraan

  Nieuws
De Blubberrace komt er weer aan. Voorgaande jaren was het een groot succes.  (Foto: Ria Houweling-Bouwman)
De Blubberrace komt er weer aan. Voorgaande jaren was het een groot succes. (Foto: Ria Houweling-Bouwman) (rodi.nl)

OVERLEEK - Atletiekvereniging Monnickendam houdt zondag 1 juli in de Monnikmeer voor de veertiende keer de Blubberrace. Dat doen zij samen met Buurtvereniging Overleek. Wie durft, kan zich opgeven. Bij de Blubberrace volgen deelnemers hardlopend een parcours van 3,5 kilometer door de weilanden van de Monnikmeer, met 23 (prut!)sloten als natuurlijke barrières. Degene die als eerste de finish passeert, is uiteraard de winnaar. Echter, wat het evenement volgens de organisatie zo leuk maakt, is vooral de gemoedelijke sfeer voor, tijdens en na de race en het plezier dat de deelnemers onderweg ten deel valt.
Dus… wie niet niet bang is voor een beetje modder en wel van een uitdaging houdt, ziet de organisatie zondag 1 juli graag in de Monnikmeer. De kosten bedragen 5 euro per deelnemer en voor dat bedrag zijn er prijzen te winnen voor de eerste drie aankomende mannen en vrouwen. Bovendien krijgt iedere deelnemer een herinnering in de vorm van een vaantje.

Praktisch

De start is om 14.00 uur. Inschrijven kan vanaf 12.00 uur en de race gaat over 3,5 kilometer. Deelname kost 5 euro. De minimumleeftijd is 10 jaar en deelname is op eigen risico. Het is aan te raden een handdoek en schone kleren mee te nemen. Er is gelegenheid tot omkleden en de brandweer is opnieuw bereid gevonden de deelnemers schoon te spuiten. Ook zijn er EHBO-vrijwilligers aanwezig voor het geval dat… Alleen als de temperatuur onder de 15 graden zakt en regen en wind vrij spel hebben, kan de organisatie besluiten het evenement niet door te laten gaan.
Locatie

De locatie van de Blubberrace is Overleek, links van de N247, komende vanuit Amsterdam ter hoogte van Monnickendam. Monnikmeer is ter hoogte van de laatste boerderij aan de rechterhand. Parkeren kan aan het einde van de weg aan de linkerhand. De organisatie raadt echter aan om zo veel mogelijk fietsend of lopend te komen. De afstanden zijn te overzien. Wie zelf niet mee kan lopen, maar het wel leuk vindt om het van dichtbij mee te maken, kan zich als vrijwilliger aanmelden. Daarvoor en voor verdere informatie over deze wedstrijd kunnen mensen terecht bij Lydia Brouwer, tel.: 06-50252088.
Impressie

Wie nog niet bekend is met het fenomeen Blubberrace kan een kijkje nemen op de Facebook pagina Blubberrace Overleek of de op YouTube geplaatste filmpjes Blubberrace Overleek 2015 of Dronebeelden Blubberrace Monnickendam van 2016 bekijken voor een kleine impressie.

Meer berichten