'Nog lang niet klaar met stamboomonderzoek' - Volendam blij met resultaten van de stambomenhobby van Dick Bond en

  Nieuws
Dick Bond en Evert Sier doken in de archieven voor stamboomonderzoek van 5000 Volendammer families. (Foto: aangeleverd)
Dick Bond en Evert Sier doken in de archieven voor stamboomonderzoek van 5000 Volendammer families. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

VOLENDAM - Zoals al bij insiders bekend was hebben de museumvrijwilligers Dick Bond en Evert Sier (Robert) in een- speciaal voor dit doel ingerichte afdeling- in het Volendams Museum, een grote hoeveelheid werk verricht om zo'n 20.000 namen en 5.000 gezinnen van Volendammers in stamboomkaart te brengen.
Vol trots lieten zij onlangs de resultaten van hun jarenlange intensieve archief-onderzoeken aan het museumbestuur en medewerkers zien. Om tot een eindresultaat te komen moet nog veel werk verricht worden. De stamboomonderzoekers zijn heel dankbaar voor de beschikbaar gestelde museumruimte en de financiering van de hulpmiddelen door het bestuur van het Volendams Museum.
Maar de stamboomonderzoekers zijn nog lang niet klaar...Zo moeten de gegevens nog gearchiveerd worden in de computer. Toch kunnen liefhebbers al hun stamboom bestellen bij de museumwerkgroep voor een onkostenvergoeding van € 25,-. De stambomen gaan soms wel terug tot in de vijftiende eeuw.
Volendammers die hun stamboom willen bestellen kunnen dat doen via de balie van het Volendams Museum door het opgeven van naam, adres en geboortedatum. De kosten bedragen € 25,-. Dit bedrag is bestemd voor de financiering van het kostbare materiaal dat aangeschaft moest worden om het uitprinten van het eindresultaat mogelijk te maken.

Meer berichten