`Vrouwen gezocht die mannen een duwtje in rug geven` - Edams mannenkoor Excelsior zoekt nieuwe led

  Nieuws
Het Edams Mannenkoor Excelsior is op zoek naar nieuwe leden. (Foto: Ella Tilgenkamp)
Het Edams Mannenkoor Excelsior is op zoek naar nieuwe leden. (Foto: Ella Tilgenkamp) (rodi.nl)


EDAM - Het Edams mannenkoor Excelsior is op zoek naar dames. “Nee we bedoelen niet dat de dames bij ons koor mogen zingen’, vertelt Ruurd Veldman, al een aantal jaar lid van het mannenkoor. “We zijn op zoek naar nieuwe leden en hopen dat vrouwen hun twijfelende man een duwtje in de rug kunnen geven. Dat heeft mijn vrouw een aantal jaar geleden ook bij mij gedaan en ik ben haar nog steeds dankbaar daarvoor!”

Het Edams Mannenkoor bestaat bijna honderd jaar. Hoewel er nog een mooie groep is die momenteel zingt is het aantal leden in de loop der jaren wel verminderd. “Dat is jammer. Je ziet het ook vaak bij gemengde koren dat mannen in de minderheid zijn. Mannenkoor Ecelsior denkt echt dat het kan helpen als de vrouwen hun man een keer naar een repetitie sturen. Gewoon eens komen kijken of het wat is. Het is namelijk zo leuk om samen te zingen. Jong of oud, dat maakt niet uit. Ons jongste lid van de club is pas 24 jaar oud”,aldus Veldman.

Repetities

Het repertoire van het vierstemming mannenkoor bestaat uit Russische-, Franse-, Italiaanse- en Duitstalige liederen. De repetitieavond is op donderdagavond van 20.00 tot en met 22.00 uur in de Hulpkerk die naast de Grote Kerk is in Edam. “Op 6 september beginnen wij weer met de repetities. Er wordt dan geoefend voor de concerten in november en december”,vertelt Veldman.

Kroon op het werk

“Degenen die na een kijkje te hebben genomen de sprong wagen en zich aanmelden krijgen een mooi kostuum voor tijdens de concerten. Overigens treden we niet altijd alleen op. Soms werken we ook samen met andere koren aan een concert. Ik kan wel zeggen dat een concert altijd de kroon op het werk is van de repetities! Nieuwsgierigen nodig ik heel graag uit om kennis te maken!”,aldus Veldman.


Kijk voor meer info op http://www.edams-mannenkoor-excelsior.nl/.

Meer berichten