'Dit keer niet mijn eigen woorden maar grootste uitdaging' - Nieuw album Jan Smit

  Nieuws
Het nieuwe album van Jan Smit komt binnenkort uit. (Foto: aangeleverd)
Het nieuwe album van Jan Smit komt binnenkort uit. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

VOLENDAM - Het nieuwe album van Jan Smit 'Met andere woorden' komt 20 september uit. Er staan 12 nieuwe liedjes op die zijn geschreven door bekende Nederlandse componisten. Anderhalf jaar geleden opperde Jan Smit het plan twaalf gerespecteerde collega's uit het vak te vragen een liedje voor hem te schrijven.
De opdracht was om dat ene liedje te schrijven dat Jan volgens hen altijd al eens had moeten zingen of misschien wel een compleet nieuwe, uitdagende stijl die hij anders nooit zou hebben geprobeerd. Volledige vrijheid voor de componist, met -zoals altijd- de medewerking van Thomas Tol die de volledige productie op zich nam.

Kwetsbaar

Waar Jan Smit altijd zijn eigen liedjes schrijft stelt hij zich bij dit album kwetsbaar op. Dat brengt ook een stukje onzekerheid met zich mee. "Voldoe ik wel aan de verwachtingen van de componist? En wat nu als ik 12 liedjes krijg die mij niet kunnen bekoren? Of misschien wel het belangrijkste...Wat als de fans dit helemaal niet leuk vinden?", aldus Jan Smit.
Eerste tracks

7 september zijn de eerste vier tracks van het nieuwe album beschikbaar en wordt de single bekend gemaakt. Sanne Hans, Barry Hay, Guus Meeuwis en Racoon zijn een aantal componisten die hebben meegeschreven aan het album. Het gehele project wordt ondersteund met een theatertour getiteld 'Met Andere Woorden'. De tour gaat op 26 september van start in Zaandam en eindigt op 20 December in Winschoten. Voor kaarten kun je terecht op www.ntk.nl.

Meer berichten